VIDEO ⟩ Politseitöö on põnev ja mitmekülgne: korrakaitsjad pidid Tartumaal hobuseid karjatama

Elu24
Copy
Tartu patrullekipaaž hobuseid taltsutamas.
Tartu patrullekipaaž hobuseid taltsutamas. Foto: Kaadrid Facebooki videost

Lõuna prefektuur jagas ühismeedias videoklippi ühest omapärasest väljakutsest. Nimelt pidid korrakaitsjad maanteel turvalise liiklemise tagamiseks veidike hobuseid karjatama.

«Politseitöö on põnev ja mitmekülgne ning vahel võib juhtuda, et perevägivallajuhtumite, abitus seisundis inimeste aitamise, liiklusjärelevalve tegemise ja avaliku korra tagamise vahele satub ka teistlaadi väljakutseid,» kirjutati postituses.

«Nii täpselt ühe Tartu patrullekipaažiga läinud päevadel ka juhtus. Nimelt andis tähelepanelik inimene ühel ööl häirekeskusele teada, et Tartumaal jooksevad lahtiselt sõiduteel hobused, kes ohuks sealsetele liiklejatele ning kes isegi võivad sedamoodi õnnetusse sattuda. Patrull võttis olukorra lahendada. Välja selgitati tallis töötav inimene ning ühes temaga juhatati suured loomad tagasi oma koju.»

Postituse põhjal ei olnud ootamatu ülesanne raske: «Tegelikult ei olnudki patrullil tarvis suurt enamat teha, kui natukene hobuseid karjatada ning need võtsidki ise suuna oma kodutalli poole ja kappasid sinna tagasi.»

«Loomad tagasi tallis, peremees tänulik ja rahul, ei jäägi muud lisada, kui et suured tänud ka tähelepanelikule teatajale, kes redutavaid loomi märgates neist teada andis ning seeläbi ohu öisel maanteel välistas!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles