KÄPUTÄIS VENEMAA SÕPRU ⟩ Itaalia printsess, vandenõuteoreetikud ja Steven Seagal

Inna-Katrin Hein
Copy
venemaa president Vladimir Putin ja USA näitleja Steven Seagal 4. septembril 2015 Venemaal Vladivostokis
venemaa president Vladimir Putin ja USA näitleja Steven Seagal 4. septembril 2015 Venemaal Vladivostokis Foto: AP Photo/Alexei Druzhinin/Sputnik, Government Press Service Pool Photo via AP, File/Scanpix

Kes on praegu Venemaa sõbrad välismaal? Otsustades hiljutise rahvusvahelise russofiilide kongressi põhjal, mis on konservatiivsete aktivistide sündmus ja Moskva Puškini riikliku muuseumi klaassaalis suure käraga peetud üritus, on vastuseks poliitilised marginaalid ja vandenõuteoreetikud. Ehk neid on vaid käputäis.

Nende hulgas on USA märulistaar Steven Seagal, Prantsuse sõjaväelase ja kunagise presidendi Charles de Gaulle'i lapselaps ning Itaalia printsess ja keeleteadlane, kes on tuntud Inglise kirjaniku John Tolkieni teoste tõlgete poolest itaalia keelde ja kes kardab, et Euroopa noormehi julgustatakse lehmadega abielluma.

«Olen siin selleks, et edendada rahu ja sõprust ning ma usun, et konflikt Ukrainas on provotseeritud ja selle taga on anglosaksi, eelkõige USA huvid. Arvan, et see seab maailma sügavasse ohtu ja tahan selle vastu võidelda,» ütles Prantsuse kindrali de Gaulle’i lapselaps Pierre de Gaulle intervjuus Briti väljaandele The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles