NÄDALAPROGNOOS ⟩ Algab harukordne kevad, mis juhatab meid täiesti uude maailma: tuleb olla valmis kõigeks

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Erakogu

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 20. kuni 26. märts 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Seekord algas meil kevad 20. märtsi õhtul kell 23:24, mil Päike sisenes tulisesse sodiaagiringi algusmärki Jäära. Iidsetes tsivilisatsioonides peeti just seda aega uue aasta alguseks, kuna siin toimub maagiline uue elu sünd. Meil on ees väga eriline kevad, mis saabub ühes sammus uue kuutsükliga - kuuloomine 0° Jääras toimub 21. märtsil kell 19.21. Kohe-kohe, 23. märtsil, siseneb ka Pluuto 0° Veevalajasse. Oleme tõepoolest uue ajastu lävepakul!

Suured astroloogilised tsüklid on koondunud kokku ning räägivad valjuhäälselt meeletust uuest algusest. Lisaks toimub kuu aja pärast (20. aprillil) veel üks kuuloomine Jääras, nimelt Jäära 29º ehk kriitilises lõpukraadis, ja seda kutsutakse «mustaks kuuks», kuna see on järgemööda teine kuuloomine Jääras ja harilikult niimoodi ei juhtu. Aga nagu olukord poleks juba küllalt intensiivne, siis see «must kuu» langeb kokku ka päikesevarjutusega ja algatab uue varjutuste perioodi! 

Haruldane kevad

♦ Kevade algus sünkroniseerub kuuloomisega

♦ Pluuto jõuab ja jääb Veevalaja 0º

♦ Kaks kuuloomist Jääras (kriitilistes kraadides 0° ja 29º)

♦ Viimane neist on päikesevarjutusega, mis algatab varjutuste perioodi

Sellisel ajal polegi öelda muud, kui et olge valmis - kõigeks. Nüüd võivad käivituda sündmused, mis varem ei näinud võimalikud. Tasub ka ise avatud olla ja visioneerida julgelt, millist elu ja maailma te endile ja teistele soovite. Rahu loob rahu ja headus loob headust. Oleme jõudnud suurde nullpunkti, kust võib sündida kõike. 

Ent juhin tähelepanu ka sellele, et suur üleminek uude kollektiivsesse algusesse toimub etappide kaupa ning see kevad on alles esimene etapp. Suvel liigub Pluuto retrograadis tagasi Kaljukitse ning ülejäänud aasta tuleb veel kõvasti mineviku taagat vabastada, seejärel 2024. aasta alguses saabub Pluuto uuesti Veevalajasse. Ja ilmselt näeme sel kevadel ka palju lõppemisi.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval viibib Päike sekstiilis Pluutoga ja hilisõhtul jõuab Päike 0° Jäära - algab kevad. See, et kevad algab sekstiilis Pluutoga räägib juba ise, seekord on meil ees transformatiivne kasvutsükli algus. Kevade algus on Pluuto poolt väestatud ning tõotab jõulisi läbimurdeid, kuid positiivses võtmes, sest sekstiil on harmooniline aspekt. Esmaspäeval on võimalik saada kontakti oma sisemise väe ja juhatusega ning panna energia uuesti liikuma.

Teisipäeval jõuab Veenus ühendusse Kuu Põhjasõlmega ning toimub kuu loomine 0º Jääras. Lisaks joondab kevade algus meie väärtused meie kõrgeimate sihtidega ning kõneleb sügavast-sügavast uuest algusest, seemne külvamisest. Kuuloomise kokku langemine kevade algusega viitab imekaunile ja peaaegu et maagilisele loomise väele. Samal ajal Veenus juhatab hingi karmalise tuleviku punktil - oleme juhindunud väärtustest, harmooniast ja armastusest. Isegi, kui see kõik on veel kättesaamatu, on see saanud selgelt kollektiivi sihiks. 

Neljapäeval saabub Pluuto viimaks 0° Veevalajasse - see on kauaoodatud sündmus, sest alates 2008. aastast on Pluuto läbinud Kaljukitse ning transformeerinud kapitalistlikku ühiskonda, vanasid võimustruktuure ja hierarhiad, kontrollivaid ja valitsevaid vorme ja organeid. Nüüd aga algab täiesti uus transformatiivne teekond, mille keskmes on rahvas, teadus ja humanitaarsed väärtused. 

Samal ajal on Must Kuu Lilith kvadraadis Veenusega ja trigoonis Merkuuriga: siin väljendatakse tugevalt tõdesid, mis on olnud alla surutud, millega pole juletud tegeleda või mis on olnud üleüldse tõrjutud. Nüüd saab hääle see, mida pole tahetud avalikult näha või aktsepteerida. See võib lisada inimestele autentsust ning soovi väljendada end lausa toorelt ausalt. Sõnadel on suurem vägi kui tavaliselt. 

Reedel kell 12.30 avaneb Veenuse värav Sõnnis, mis seekord on seotud kurgukeskuse energia tervenemisega. See värav ütleb: «Väljenda oma tõde ja ideid, laula hingest, kuula iseenese häält.» Oma tõde saab kroonitud ja uue hääle, kuna Veenuse tsüklis oleme me parajasti ülesehitamise faasis. Sel ajal võiks võtta mõned hetked, et häälestuda oma kurgukeskusele: seal on meie hääl, loovus (loomine algab «sõnast») ja võime väljendada oma tõde. 

Veenuse kalendriga saad tutvuda siin!

Laupäeval siseneb Marss Vähki ja läheb täpseks Marsi kvinkunks Pluutoga, mis on mõjujõus küll juba alates neljapäevast kuni esmaspäevani. Toimub oluline tegevuse kohandamine saabuvate muutuste ja oludega. See võibolla mõningal määral ebamugav, kuna oma impulsid ja motivatsioon tuleb justkui ümber häälestada ja teisiti suunata. Kui Marss Kaksikutes oli motiveeritud mõtetest, sõnadest ja infost, siis Marss Vähis saab olema motiveeritud tunnetest ja südamest - algab südame järgi tegutsemise periood, mis võib kohati kiskuda ka emotsionaalseks, kuid eesmärk on pigem kaitsta, mitte rünnata.

Pühapäeval viibib Merkuur ühenduses Chironiga - see on hingehaavadest kõnelemise aeg, mil on võimalik ületada mõni väga tundlik kitsaskoht ning jõuda uue arusaamiseni. Sõnad võivad teha haiget, aga ka tervendada. Kindel on see, et nad jõuavad sügavale sellistesse kohtadesse, mida pelgavad puudutust. See on hea aeg, et kaaslas(t)ega avameelselt ja südamlikult suhelda. Samuti tasub püüda mitte liigselt haavuda, kui keegi ütleb tahtmatult midagi sellist, mis puudutab sind just selle õrna koha pealt. 

Kuu on tühikäigul

Neljapäeval 19.12–20.42

Laupäeval 18.18– pühapäeval 02.42

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles