NOORED, TULGE RÄPPIMA! ⟩ Avastamata talente kutsutakse tuntud Eesti artistide kõrval muusikafestivalile esinema

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Foto: NORF ehk Noorte Oma Räpifestival otsib uusi avastamata talente!

26. augustil toimub Iisaku laululaval NORF’23 festival, kus antakse 16 andekale noorele võimalus jagada lava tuntud Eesti artistidega, nagu Säm, Maian, Pluuto ja Kaw. Festivalile saavad kandideerida kõik vanuses 12–22 eluaastat ja seda omaloominguga. Loe lähemalt, kuidas saaksid ka sina festivali artistide hulka!

NORF ehk noorte oma räpifestival on 15–17-aastaste Alutaguse valla kooliõpilaste korraldatav festival, mis sai alguse 2021. aastal. Festival on loodud, et anda võimalus noortele räpihuvilistele oma loomingu tutvustamiseks ja koos suurte artistidega päris laval üles astumiseks. «Me tahame olla noortele andekatele räppmuusikutele unikaalseks stardiplatvormiks,» räägib NORFi korraldaja.

Idee selline festival teha tärkas siis, kui kolm Iisaku gümnaasiumi poissi tegelesid räppmuusika loomisega ja Neeme Kuningas tituleeris Iisaku Eesti räpipealinnaks. Sealt hakkas arenema mõte, et noortel räpparitel tegelikult ei ole väga võimalust omaloomingu esitamiseks ja päris lavale pääsemiseks. Mõeldud, tehtud!

2022. aastal olid noorte innustajateks Heleza ning Clicherik & Mäx. Oma festivalikogemuse sai 11 noort räpparit üle Eesti. Esinejaid oli nii Haapsalust, Märjamaalt, Pärnust kui ka Võrust, Tartust, Tallinnast ja muidugi ka Iisakust.

2022. aasta festival oli väga edukas ning kogu vabatahtlikest koosnev korraldusmeeskond sai sellest palju indu juurde. NORF pärjati 2022. aastal Ida-Virumaa loomemajanduse arendaja tiitliga, nende meeskond valiti «Hea eeskuju» konkursil grupipreemia laureaadiks ning neile omistati Eesti Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupi aastapreemia.

2023. aastal toimub aga festival veelgi suuremalt ning programm on senisest sisutihedam.

NORF’23 leiab aset 26.08.2023 Iisaku laululaval Alutaguse vallas. Festivalile saab sellel aastal esinema 16 andekat noort ning nendele sekundeerivad sellised tuntud artistid nagu Säm, Maian, Pluuto ja Kaw.

Festivalile saavad kandideerida kõik noored vanuses 12–22 eluaastat ja seda omaloominguga. Festivalile pääsejad valib välja žürii, kes koosneb nii festivalil esinevatest tuntud artistidest, festivali korraldajatest kui ka teistest muusikavaldkonna inimestest. Kandideerimise tähtaeg on 01.07.2023.

Kui NORFi festival toob juba oma olemuselt eri vanuses ja kultuurilise taustaga noored ühtse ägeda eesmärgi nimel kokku, siis sellel aastal pööratakse eriti rõhku ka Ukraina sõjapõgenikest noortele. Neile on suunatud eraldi infomaterjalid ja tagatakse vähemalt kaks esinejakohta.

NORFi festivalil on suured plaanid ja lähiaastatel tahetakse kasvada oma nišis Baltikumi suurimaks festivaliks. «Tahame tõestada, et ägedate ja suurte asjade tegemine on võimalik ka väljaspool Tallinna või Tartut. Miks mitte seda teha imeilusas Peipsi-äärses Iisakus,» räägib korraldaja.

Festival pole loodud ärilistel eesmärkidel. «Meie plaan on pakkuda noortele midagi unikaalset ja muuta see traditsiooniliseks festivaliks, mida teab iga noor.»

«Ootame kõiki julgelt kandideerima ja loomulikult ka festivali lihtsalt nautima. Nagu ütleb meie hea koostööpartner ja festivali päevajuht Kristjan Lüüs, siis suvi ei ole läbi enne, kui on toimunud noorte oma räpifestival Iisakus. Vahet ei ole, kas sind huvitab hiphop või mitte, sa pead olema seal!» kutsub NORF kõiki andekaid ja julgeid kandideerima ning üritusel osalema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles