7 AASTAT JA 10 KUUD Alaealisi seksuaalsele tegevusele õhutanud ja lapspornot omanud mees mõisteti vangi

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Allan Alitsa
Allan Alitsa Foto: Triin Roos, Elu24

Reedel loeti Tartu kohtumajas ette kohtuotsus 42-aastasele Allan Alitsale, keda süüdistatakse alaealiste neidude ahvatlemises seksuaalsele tegevusele ning nende kallutamises narkootiliste ainete tarvitamisele. Kohus mõistis mehele aastatepikkuse vanglakaristuse. Lisaks sellele tuleb mehel maksta ka hüvitist tema korraldatud kelmustes kannatanutele. «Olen vaid osaliselt süüdi,» ütles Alitsa kohtuotsust kommenteerides.

17. märtsil Tartu maakohtus toimunud kohtuotsuse kuulutamisele sisenes Allan Alitsa kahe politseiniku saatel olles katnud oma näo maskiga. Mees viibib vahi all alates 5. aprillist 2022 ning teda süüdistatakse erinevates kuritegudes, mis on toime pandud nii Eestis kui ka Rootsis viibimise ajal. 

Reedesel istungil toimus vaid kohtuotsuse ettelugemine ja kuigi süüdistatav oli kaasa võtnud mitmed paberilehed, ei olnud sellel istungil ette nähtud sõna saamist, sest kohtuasi on juba läbi arutatud. Alitsa ütles siiski, et pole kuulnud prokuröri kõnet, mispeale printis sekretär selle talle istungi lõpus välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles