Eerik ja tema ema Urve on Eesti rahvale juba varasemast tuttavad seoses sellega, et nende elukohad alati elamiskõlbmatuks muutuvad. Nüüd on nad end sisse seadnud Viljandi lähedal, kuid elu pole ka seal muretu. Perele korterit järelmaksuga müüv Mati on ahastuses, sest korter on lagastatud ja viimaste kuude arveid pole tasutud. «Naabrid juba helistasid kaks korda täna, et midagi jälle lõhuti seal,» ütleb Mati. Eerik aga leiab, et omanik teeb neile liiga, sest korteris on ilmnenud mitmed vead.  

Urve ja Eeriku elu kalmuküünaldega köetavas korteris šokeeris 2021. aasta alguses paljusid. Pärast seda, kui «Kuuuurija» Tali külas Pärnumaal elanud ema ja poega külastas, sai pere palju abipakkumisi. Ühel naisel hakkas Urvest ja Eerikust koguni nii kahju, et ta ostis neile parema elukoha, kuid paraku ei jätkunud seal heaolu kauaks, sest ka see korter lagunes.

2022. aasta veebruaris avaldas «Kuuuurija» artikli sellest, kuidas Urvele ja Eerikule korraliku korteri kinkinud Jaanika on elanikega hädas, sest korter, kus oli alguses olemas kõik eluks vajalik, on ära lagastatud. Samuti oli Urvel ja Eerikul probleeme arvete tasumisega, kuigi Urve ise väitis, et arved on kõik makstud. Kuna tegelikkuses aga sentigi ei laekunud, soovis Jaanika, et Urve ja Eerik korterist lahkuksid. «Korteri vabastamise protsess venis kahe kuu pikkuseks, kus nihutati pidevalt kuupäevi ja anti uusi lubadusi. Ka võtmete üleandmisega ei peetud kokkulepetest kinni ja lõpuks jäeti võti lihtsalt postkasti ja seda samuti mulle teatamata,» lisas Jaanika.

Kommentaarid
Copy