Venelaste poolt maha lastud Ukraina sõjavangi ema: ma ei tea, kas suudan andestada

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukrainas Odessas tehtud seinajoonistus, millel on kujutatud venelaste poolt maha lastud ukrainlasest sõjavangi, kelleks osutus Oleksandr Matsijevski
Ukrainas Odessas tehtud seinajoonistus, millel on kujutatud venelaste poolt maha lastud ukrainlasest sõjavangi, kelleks osutus Oleksandr Matsijevski Foto: Yulii Zozulia/SIPA/Scanpix

Vene sõdurid lasid maha nende kätte vangi langenud ukrainlase, kes jõudis enne kuuli saamist hüüda: «Au Ukrainale!» Briti ja Saksa ajakirjanikud otsisid üles Vene sissetungijate hukatud Oleksandr Matsijevski ehk Saša ema Praskovja Demtšuki ja palusid tal rääkida oma pojast.

67-aastase ema sõnul jõudis ta juhuslikult videoni sellest, kuidas vaenlased Sašalt elu võtsid. Ta kinnitas ajakirjanikele, et 6. märtsil avalikusse jõudnud videol on tema poeg.

«Jälgin sõja käiku sotsiaalmeedia abil. Leidsin Facebookist video ja sain aru, et see on sõjast ja näha on Ukraina sõdurit. Vaatasin lähemalt ja nägin, et see on minu poeg. Sain šoki ja siis karjusin ta nime mitu korda. Ma jäin videot jõllitama ja mõtlesin, et miks see pidi olema minu Saša,» jätkas ukrainlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles