KÜLLI OTSIB REGINAT Võru proua otsib oma noorpõlve sõbrannat: tahaks teada, kuidas tal läheb

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Noorpõlvepilt Küllist, kes otsib kunagist sõbrannat Reginat.
Noorpõlvepilt Küllist, kes otsib kunagist sõbrannat Reginat. Foto: Erakogu

Võru proua Külli Kasesalu soovib leida üles oma sõbrannat, kellega ta oli viimati kirjavahetuses 1969. aasta paiku. «Siis kirjavahetus katkes. Tahaks teada, kuidas tal läheb. Kasvõi paar sõna vahetada,» räägib Külli, kes postitas kuulutuse Hiiumaa Facebooki gruppi, sest kunagi elas Regina just seal. 

Võrus elav 72-aastane proua Külli Kasesalu on Facebooki grupis «Meie Hiiumaa» avaldanud järgmise kuulutuse: «Otsin oma Eesti Õpilasmaleva aegset sõbrannat Reginat. Olime koos Viitnas. Kirjutasime mõni aeg, siis side katkes. Kirjavahetus võis olla aastatel 1968–1969.»

Külli ja Regina viibisid koos Rakvere külje all asuvas Viitnas Eesti Õpilasmalevas. «Olime koos õpilasmalevas. Olime siis vist keskkooli viimases klassis ja 17- või 18-aastased. Toona elas Regina Emmastes, Hiiumaal,» räägib Külli. «Paar aastat tagasi juba proovisin teda leida siinsamas Facebooki grupis, aga tulutult,» avaldab ta. 

Regina noorpõlvepilt.
Regina noorpõlvepilt. Foto: Erakogu

«Kui keegi teab või tunneb teda, palun infot! Ta võib olla praegu 70- või 72-aastane. Võib-olla ka noorem,» ütleb Külli. «Nii kaua aega on möödas sellest, kui suhtlesime. Lihtsalt tore oleks teada saada, kuidas tal elu on läinud,» ütleb Külli.

«Tol ajal, kui kirjavahetuses olime, siis oli Hiiumaa suletud. See oli Nõukogude aeg ja ilmselt 1969. aasta. Telefoni polnud, ainult kirjutada sai ja meie kirjavahetus ühel hetkel katkes,» räägib Külli. 

Õpilasmaleva ajast meenuvad prouale peedipõld ja kapsapõld. «Umbes kuu aega kestis malev. Tore oli,» tunnistab ta. «Veel selline seik ka meenub, et suhtlesime koos Reginaga kaksikutest vendadega, kes olid kohalikud,» avaldab Külli. 

«Kui Regina ennast siin kirjelduses ära tunneb või kui keegi teab temast midagi, võtke palun minuga ühendust,» ütleb Külli Kasesalu, kellega saab kontakti Facebookis või telefonil 50 88 421.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles