KGBLANE JA GANGSTER ⟩ Sofi Oksanen «Putini koka» saatusest: ta on Vene presidendi käpa all

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader videost, millel eraarmee Wagneri asutaja ja juht Jevgeni Prigožin räägib oma võitlejate edust Ukrainas Bahmutis. Lääne meedia teatel ei ole teada, kus video tehtud on ja wagnerlaste kaotused on tegelikult suured
Kaader videost, millel eraarmee Wagneri asutaja ja juht Jevgeni Prigožin räägib oma võitlejate edust Ukrainas Bahmutis. Lääne meedia teatel ei ole teada, kus video tehtud on ja wagnerlaste kaotused on tegelikult suured Foto: AFP PHOTO / Telegram channel @concordgroup_official / AFP/Scanpix

Verised ja rasked lahingud Bahmuti pärast on Ukrainas kestnud pool aastat ning kahjustanud nii Wagneri eraarmee kui ka Vene relvajõudude ründevõimet. Ukrainlased ei ole alla andnud ja võitlevad lõpuni.

Wagneri asutaja, ka «Putini kokaks» nimetatav Jevgeni Prigožin on oma võitlejaid ülistanud, kuid viimasel ajal ka Vene võime kritiseerinud. Läänes jälgitakse ta sõnavõtte sama moodi nagu Vene presidendi Putini omasid, et neist nende meeste järgmisi samme välja lugeda, teatab is.fi.

61-aastase Prigožini motiive ja tausta uurinud Soome kirjaniku Sofi Oksaneni sõnul seikleb Wagneri boss oma sõjaväega täpselt nii kaua, kuni see toob kasu president Vladimir Putinile. Kui enam ei too kasu, siis lükatakse ta kõrvale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles