Valgamaal toime pandud kelmustes kahtlustatavad mees ja naine astusid kohtu ette

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu vanglas viibiv kohtualune osales istungil veebi teel.
Tartu vanglas viibiv kohtualune osales istungil veebi teel. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Esmaspäeval, 13. märtsil toimus eelistung Villy Toomsalu ja Ly-Liis Toomsalu puudutavas kohtuasjas. Neid süüdistatakse erinevates kelmustes, mis pandi toime 2020. aastal. Villy viibib Tartu vanglas, kuid taotleb sealt vabanemist. «Olen kategooriliselt vastu elektroonilise järelevalve kohaldamisele, sest on tõenäosus, et ta hakkab uuesti toime panema arvutikelmusi,» avaldab prokurör oma seisukoha.

Tartu kohtumajas toimus esmaspäeval eelistung kohtuasjas, mis puudutab Villy Toomsalu ja Ly-Liis Toomsalu. Eelistungil pandi paika kohtuasja edasine menetlemise kord. 

Süütegude asjaolusid eelistungil pikemalt ei arutatud. Selgus vaid see, et Villy ja Ly-Liis on kohtu all erinevate kelmuste tõttu, mille nad panid väidetavalt toime 2020. aastal Villy ema kodus Otepääl ja tema ema nime alt. Kohtu all olevaid isikuid süüdistatakse arvutikelmuses ja teise isiku nime alt laenu võtmises. Üks episood puudutab telefonimüüki, kus ostja maksis telefoni eest, aga telefoni ei saanud ning samuti ei saanud ta raha tagasi. Kannatanud on äriühingud, välja arvatud üks füüsilisest isikust kannatanu.

Tagasi üles