VAEVATASU 5000 EUROT! «Nagu oleks kaotanud kodu!» Saksamaal varguse ohvriks langenud eestlased paluvad abi matkaauto leidmisel (6)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Eesti perekonnalt varastati Saksamaal matkaauto.
Eesti perekonnalt varastati Saksamaal matkaauto. Foto: Erakogu / Elu24 kollaaž

Reedel, 10. märtsil varastati Saksamaal veeparki külastanud eestlastest perekonna matkaauto, mille sees oli kõik reisimiseks vajalik ning tuhandete eurode väärtuses elektroonikat. «See oli meie esimene reis matkaautoga, mille soetasime ligikaudu kuu aega tagasi, ja juba oleme sellest ilma,» kurvastab perepea Tauri.

Kuritegu leidis aset Saksamaal Berliini lähistel Euroopa suurima veekeskuse Tropical Islands tasulises parklas.

Tauri ja tema pere reis matkaautoga algas 24. veebruaril ning 10. märtsiks olid nad jõudnud juba käia Gibraltaril. Sealt tagasiteel otsustasid nad minna Tropical Islandsi veeparki, kuhu saabuti kella 13 paiku. «Ostsime ilusti parkimise päevapileti ja toimisime vastavalt tasulise parkla reeglitele,» kirjutab Tauri Facebooki postituses, milles palub abi varastatud matkaauto leidmiseks.

Tauri sõnul olid nad veekeskusest väljunud kella seitsme ajal õhtul. Mida aga polnud, oli alles kuu aega tagasi soetatud matkaauto, mis oli varustatud pere soovide ja vajaduste järgi, et ka kaugel end võimalikult koduselt tunda.

«Kõigest! Kõigest oleme ilma. Miks sellised inimesed olemas on? Ei tea! Autos oli sees veel kaks lapsevankrit, välilauad ja -toolid, invertergeneraator, televiisor, Macbookid, Ipadid, lapse telefon, nutikellad, riided, reisilt ostetud suveniirid jne,» kommenteeris Tauri Elu24-le.

Tema sõnul olid autos veel kõigi pereliikmete passid ning nad tunnevad, nagu oleks kaotanud oma kodu.

«Varguse avastamisel teavitasime kohe Saksamaa politseinikke, kes reageerisid kiiresti ja olid äärmiselt mõistlikud. Praegu on meie õnn nende kätes, kuid kahjuks olid ka nemad võrdlemisi skeptilised, kuna Poola piir on sellest kohast umbes 100 km kaugusel, ning arvatakse, et pahad pätid suundusid varastatud autoga just sinnapoole,» kirjutab perepea postituses.

Lisaks veekeskuse turvameeskonnale ja juristidele usub ka perekond, et tegu oli planeeritud vargusega. «Arvatakse, et meid jälgiti ja meie kohta tehti uurimistööd alates reisi algusest, kui esimese öö Varssavi lähistel tankla parklas ööbisime,» täpsustab Tauri.

Perekond on pöördunud kõikidesse asutustesse, kust mingilgi määral oleks võimalik auto leidmiseks abi saada. Nüüd paluvad nad ka sotsiaalmeedias abi ning pakuvad inimestele 5000 eurot vaevatasu. «Palume, armsad inimesed, ka teid! Palun jagage antud informatsiooni. Ehk liigub just teie jagamise kaudu info õige inimeseni, tänu kellele suudame oma ratastel kodu üles leida leida.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles