FOTOD ⟩ Kümme unustamatut Oscari gala rõivastust, mis võiksid jõuda ajalooürikutesse

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Oscarite gala kollaaž
Oscarite gala kollaaž Foto: Scanpix / Elu24 kollaaž

Alates klassikalisest elegantsist kuni julge avangardini – punane vaip on näinud kõike. Teeme ülevaate kõigi aegade ägedamatest rõivastest, mida on kantud Oscarite jagamisel.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn on tõeline moeikoon ja tema Givenchy kleit 1954. aasta Oscarite jagamiselt on üks kõigi aegade meeldejäävamaid rõivaid. Valge lilleline liibuva pihaosaga maani kleit oli parima naisnäitleja auhinna filmi «Roman Holiday» eest võitnud Hepburnile ideaalne valik.

Grace Kelly

Teine ajatu kaunitar Grace Kelly jahmatas oma imetabase väljanägemisega 1955. aasta Oscarite jagamisel, kus kandis Edith Headi sinist satiinkleiti. Kleit oli lihtne ja elegantne, liibuva pihaosaga õrn meistriteos. Kleit täiendas suurepäraselt Kelly klassikalist ilu ja tasakaalukust.

Aasta 1955. USA näitleja Marlon Brando annab Grace Kellyle põsemusi.
Aasta 1955. USA näitleja Marlon Brando annab Grace Kellyle põsemusi. Foto: INTERNATIONAL NEWS PHOTOS (INP) / AFP)/ Scanpix

Cher

Cheri riietus 1986. aasta Oscarite jagamisel oli julge ja avangardne, kuid nüüd on sellest saanud ikooniline moesümbol. Laulja ja näitleja kandis Bob Mackie disainitud musta kaheosalist kostüümi, millel oli kristallidega kaunistatud läbipaistev topp ja dramaatiliselt mõjuv sulgedega peakate.


Vasakult Diahann Carroll ja Nelson Riddle, Don Ameche ja Cher ning kolmandal pildil Whoopi Goldberg.
Vasakult Diahann Carroll ja Nelson Riddle, Don Ameche ja Cher ning kolmandal pildil Whoopi Goldberg. Foto: (AP Photo) / Scanpix

Julia Roberts

Julia Roberts tegi 2001. aastal julge avalduse, kui kandis Valentino mustvalget vintage-kleiti. Kleit oli lihtne, liibuva piha- ja voogava seelikuosaga, kuid selle ilmekad valged triibud andsid riietusele tõeliselt šiki väljanägemise. Roberts võitis sel aastal parima naisnäitleja auhinna rolli eest filmis «Erin Brockovich».

Halle Berry

Halle Berry tegi 2002. aasta Oscarite jagamisel ajalugu, kui temast sai esimene afroameeriklanna, kes võitis parima naisnäitleja auhinna. Tema Elie Saabi kleit oli sama ajalooline, sellel oli läbipaistev piha- ja lendlev seelikuosa. Kleit näitas suurepäraselt Berry loomulikku ilu ja enesekindlust.

Halle Berry 
Halle Berry Foto: imago stock&people / Scanpix

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o helesinine Prada kleit 2014. aasta Oscarite jagamisel oli suurepärane. Kleit oli valmistatud enam kui 6000 pärlist ja ka sellel oli seelikuosa, mis rõhutas Nyong'o graatsilisi liigutusi. Näitlejatar kandis ka sobivat peavõru, mis lisas välimusele veidi kapriissust.

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o Foto: imago stock&people / Scanpix

Cate Blanchett

Cate Blanchett nägi 2016. aasta Oscarite jagamisel välja nagu tõeline Hollywoodi jumalanna, kandes merevahurohelist Armani Prive'i kleiti. Kleidil olid õrnad lilled ja õhuliselt kohev kaelus, mis täiendasid suurepäraselt Blanchetti portselani tooni nahka ja elegantseid jooni.

Emma Stone

Emma Stone'i kuldne Givenchy kleit 2017. aasta Oscarite jagamisel oli vapustav austusavaldus vana Hollywoodi glamuurile. Kleidil oli narmasseelik ja põnev ülaosa, mis oli kombineeritud vintage-stiilis kõrvarõngaste ja ajatult elegantsete punaste huultega. Stone võitis sel aastal parima naisnäitleja auhinna rolli eest filmis «La La Land».

Lady Gaga

Lady Gaga kandis 2019. aasta Oscarite jagamisel Alexander McQueeni kleiti. Must kleit oli inspireeritud filmist «Must luik». Gaga kandis ka mustast satiinist ooperikindaid, mis lisasid välimusele vana kooli Hollywoodi glamuuri.

Billy Porter

Billy Porter tegi 2019. aasta Oscarite jagamisel ajalugu, olles esimene mees, kes punasel vaibal kleiti kandis. Laulja ja näitleja kandis Christian Siriano smokingkleiti.

 Billy Porter 
 Billy Porter Foto: Richard Shotwell / Scanpix

Selle aasta Oscarite galat saab Eestis vaadata telekanali Filmzone vahendusel 10. märtsi öösel, pühapäeval vastu esmaspäeva, algusega kell 00.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles