80/160/910 EUROT Rahvas saadab vastsele riigikogule puremiseks kõva pähkli: selline vahetegemine laste ja perede vahel on ebaõiglane

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kolme lapsega pere.
Kolme lapsega pere. Foto: Shutterstock

Rahvas saadab uuele riigikogule puremiseks kõva pähkli, nõudes lastele ja peredele suunatud toetuste muutmist proportsionaalseks ja õiglaseks. «Meie, allakirjutanud, oleme seisukohal, et iga laps on oluline,» seisab rahvaalgatus.ee lehel.

«Austatud riigikogu! Meie, allakirjutanud, oleme seisukohal, et iga laps on oluline. Seetõttu ei nõustu me praegu kehtiva laste ja perede riikliku toetamise korraga. Nõuame lastele ja peredele suunatud toetuste muutmist proportsionaalseks ja õiglaseks,» seisab 9. veebruaril algatatud rahvaalgatuses «Iga laps on oluline», mis on juba saanud vajaliku arvu allkirju, et see äsja valitud riigikogu koosseisule saata.

1. jaanuarist 2023 on ühe lapsega pere riiklik toetus 80 eurot kuus, kahe lapsega perel 160 eurot kuus ja kolme lapsega perel 910 eurot kuus. See teeb kahelapselise pere ja kolmelapselise pere, mille suuruse vahe on üks laps, igakuise toetuse vaheks 750 eurot, mis on rohkem kui miinimumpalga jagu. Vahe ühe lapse kohta on aga ligi 3,8-kordne (80 eurot ja 303 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles