KURIOOSUM 10 aastat riiulis seisnud vana kell hakkas äkitselt tööle. «Alguses ei saanud aru, kust see tiksumine tuleb»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Vana kell, mis ise tööle hakkas.
Vana kell, mis ise tööle hakkas. Foto: Erakogu

«Juhtus üks seletamatu asi. Üks kell, mis 10–15 aastat on seisnud, hakkas järsku tööle,» kirjutas Elu24 toimetusele Tallinnas elav Markus, kes ei mõista, kuidas sai kell iseenesest tööle hakata. «Elan üksi ja kindlasti ei ole seda kella puutunud. See on lihtsalt aastaid riiulis seisnud.» Kellassepa sõnul on kella tööle hakkamine teoreetiliselt võimalik ning sellel võivad olla erinevad põhjused.

Tallinnas elavat meest tabas esmaspäeva hommikul üllatus, kui üks kaua aega riiulil seisnud mittetöötav kell järsku tööle hakkas. «Alguses ei saanud arugi, kust selline kõrgetooniline tiksumine tuleb. Siis aga selgus, et üks kell suures toas riiulil, mis pikemat aega on seisnud, pean siin silmas ikka pikemat aega kui 10–15 aastat, hakkas järsku tööle,» avaldab Markus.

«Kell oli küll üles keeratud, aga keeldus ühel hetkel kauges minevikus töötamast ja nii ma ta riiulile jätsin. Vaadates tolmu kogust kella peal, pole seda keegi kaua aega puutunud. Ma elan üksi ja koduloomi ka ei ole. Külas käiakse haruharva,» räägib mees ja lisab, et ta on nüüd vahepeal kella üles keeranud ja see töötab siiamaani. «Korra päevas keeran üles alates esmaspäevast.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles