«Rahva tasku on jäänud 7,6 miljonit.» Poolas on käibemaksuvabastus toidukaupadele aasta keskpaigani (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Samal ajal kui nii mõnigi mugib siberi tuuramarja ja joob hommikul šampanjat, loeb teine peopesal sente, et osta vahakorraga kaetud Poola õunu.
Samal ajal kui nii mõnigi mugib siberi tuuramarja ja joob hommikul šampanjat, loeb teine peopesal sente, et osta vahakorraga kaetud Poola õunu. Foto: Sander Ilvest

Võitluses inflatsiooni ja Venemaa põhjustatud kriisiga on pidanud Poola valitsus kõige tähtsamaks kaitsta oma rahvast, mistõttu kärpisid nad toidukaupade käibemaksu null protsendini. Toidu käibemaksu nullmäär kehtib 1. jaanuarist 2023 kuni aasta keskpaigani. Maksukärped on vaid üks paljudest meetoditest, tänu millele on rahvale rohkem raha kätte jäänud. 

Venemaa agressiooni tõttu tekkinud energiakriis ning katkenud tarneahelad on kogu maailmas inflatsiooni lakke tõstnud, seda eelkõige Euroopas. Kõik on nii kalliks läinud, et suurem osa rahvast tuleb vaevu ots otsaga kokku.

Poola valitsus on teinud konkreetseid samme, võttes kasutusele inflatsioonivastase «kilbi» 2022. aasta alguses, et oma rahva raha kaitsta. Üks julge otsus oli viia mõnede toidukaupade käibemaks nulli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles