Kaubanduskeskuse konstruktsioonid kukkusid tuvikaka all kokku

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Tuvid.
Tuvid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Soomes kukkus Kajaani linna kaubanduskeskuse sissepääsu katus kokku, sest tuvid olid aastaid konstruktsioonide vahele oma hädasid teinud. «Juhtum on väga kahetsusväärne, õnneks keegi vigastada ei saanud,» sõnab kinnisvaraarenduse Pontos Group juht Kati Konsti.

Kolmapäeval, 11. jaanuaril kella 9.30 paiku juhtus Kajaani kaubanduskeskuses õnnelik õnnetus, kui tuvikaka all vajusid kokku keskuse katusekonstruktsioonid. 

Konstruktsioonide kokkuvarisemine tuli kõigile suure üllatusena, eriti veel selle põhjus. Iltalehti kirjutab, et kaubanduskeskus valmis 1991. aastal ning tõenäoliselt just sellest ajast peale on tuvid hoonet sooja peatuspaigana kasutanud.

«Juhtum on väga kahetsusväärne, õnneks keegi vigastada ei saanud. Edaspidi oskame seda jälgida ka teiste kinnistute juures. Samas saame parandada ka teiste kinnisvaraomanike teadlikkust, et mujal midagi sellist enam ei juhtuks,» kommenteeris Pontos Groupi juht Kati Konsti Iltalehtile.

Konsti selgitab, et ekspertiisi sõnul olla konstruktsioonidesse sattunud putukad, keda olid sinna meelitanud siravad reklaamvalgustid, mis andsid ka sooja. Linnud kogunesid aga samuti sinna ning seetõttu tekkis ühte osasse liiga palju lindude väljaheidet.

Korraga oli üks putukate hõivatud tugitala järele andnud, mistõttu kandus raskus ainult kõrvaltugedele, ning ahelrektsiooni tõttu kukkunudki lagi sisse.

Ekspertiisi hinnangul said linnud konstruktsioonide vahele, sest liiste oli puudu või polnud need piisavalt tihedalt paigaldatud.

Kinnisvarahaldaja lubab hoolitseda selle eest, et konstruktsioonides likvideeritakse kõik puudused, et edaspidi ei saaks ükski lind ega putukas neid hävitama asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles