PAPARATSO ⟩ Bruce Willis ilmus pärast karmi diagnoosi taas avalikkuse ette

Elu24
Copy
Bruce Willis 2019. aastal.
Bruce Willis 2019. aastal. Foto: ADM/Capital Pictures/Scanpix

Näitlemisest loobunud Bruce Willis sai hiljaaegu karmi ning valusa dementsuse diagnoosi. Nüüd jäi Willis esimest korda pärast diagnoosi avalikustamist paparatsode kaamerate ette. 

67-aastasel Bruce Willisel diagnoositi mullu kevadel kõneraskusi põhjustav afaasia. Pea aasta hiljem, tänavu veebruaris, teatas Willise perekond, et afaasia on edenenud ja näitleja on saanud täpsema diagnoosi. Willisel on dementsus.

Kuigi uudis on valus, on selge diagnoos perekonna sõnul pigem kergendus.

Paar nädalat pärast kurba uudist ilmus Willis esimest korda avalikkuse ette. Näitlejat märgati koos tema kahe sõbraga Californias Santa Monica tänavatel jalutamas, vahendab Page Six. Viimati nähti Willist avalikkuses jaanuari teises pooles.

Lisaks sõpradele on Willisele toeks ka tema abikaasa. Näitleja tervisliku seisundi halvenemise ja dementsuse diagnoosi järel on Willise abikaasa Emma Heming käinud spetsialisti juures nõu küsimas. Ikka selleks, et oma abikaasa eest paremini hoolt kanda. «Ma õpin, kuidas selle kõige kõrval elada,» tunnistas Heming möödunud augustis.

Willis ja Heming on abielus olnud alates 2009. aastast ja neil on kaks tütart. Willisel on lisaks veel kolm vanemat tütart näitleja Demi Moore'iga, kellega ta oli abielus aastatel 1987 kuni 2000. Ekskaasad saavad siiani hästi läbi. 

Dementsus on pöördumatu

Willisel on frontotemporaalne dementsus, mis on alla 60-aastaste inimeste seas kõige levinum dementsuse vorm. «Praegu ei ole selle haiguse ravivõimalusi, see reaalsus võib loodetavasti lähiaastatel muutuda,» nentis perekond veebruaris.

«Bruce'i seisundi edenedes loodame, et kogu meedia tähelepanu saab koonduda sellele haigusele, millest on vaja tegelikkuses palju rohkem teadlikkust ja uuringuid,» seisis tema perekonna avalduses. «Näitleja uskus alati, et kasutab oma häält maailmas, et teisi aidata ja parandada teadlikkust olulistest probleemidest nii avalikult kui ka eraviisiliselt.»

«Me teame oma südames, et kui ta saaks täna sellele reageerida, siis ta juhiks sellele ülemaailmset tähelepanu ja looks sideme nendega, kes samuti tegelevad selle kurnava haigusega ja selle mõjuga nii paljudele inimestele ja nende perekondadele!»

Frontotemporaalne dementsus on pöördumatu ja järk-järgult progresseeruv. Pärast dementsuse sümptomite algust on inimeste eluiga keskmiselt 6–11 aastat, pärast diagnoosi saamist 3–4 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles