Politsei arreteeris Oslos toimunud meeleavaldusel Greta Thunbergi

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Jaanuaris arreteeriti Greta Thunberg Saksamaal.
Jaanuaris arreteeriti Greta Thunberg Saksamaal. Foto: FEDERICO GAMBARINI/AFP/Scanpix

Kui jaanuaris sattus Greta Thunberg politseiga konflikti Saksamaal, siis sel korral juhtus see Norras, kus kliimaaktivist tuulikute vastu võitleb.

Norra politsei vahistas Oslos kliima- ja keskkonnaaktivisti Greta Thunbergi, vahendab uudisteagentuur Reuters pealtnägijate tähelepanekute põhjal.

Iltalehti kirjutab, et ilmselt pidas politsei 20-aastase Thunbergi kinni vaid mõneks ajaks. 

Rootsist pärit noor aktivist osales Oslos meeleavaldusel, kus põlisrahvaste esindajad ja aktivistid nõudsid elektrituulikute eemaldamist Norras põhjapõtrade karjamaadelt. Norra ülemkohus otsustas 2021. aastal, et Fosenisse rajatud kaks tuuleparki rikuvad saamide õigusi. Kuusteist kuud pärast otsust töötavad piirkonnas endiselt tuulikud.

Viimastel päevadel on aktivistid blokeerinud juurdepääsu mitmele Norra valitsushoonele.

Politsei vahistas Thunbergi, kui ta oli koos teiste aktivistidega, kes blokeerisid juurdepääsu Norra rahandusministeeriumile. Reutersi andmetel viis politsei Thunbergi sündmuskohalt minema.

Jaanuaris peeti Thunberg kinni Saksamaal korraldatud meeleavaldusel. Kliimaaktivist mõistis hukka Saksamaa plaani lammutada küla hiiglasliku söekaevanduse laiendamiseks. Küla plaanitakse hävitada, et laiendada selle kõrval asuvat energiafirma RWE söekaevandust, mis on juba praegu üks Euroopa suuremaid.

Greta Thunberg peeti Lützerathi meeleavaldusel kinni

Jaanuaris arreteeris kohalik politsei Greta Thunbergi Saksamaal, kus noor naine meeleavaldusel protesteeris.
Jaanuaris arreteeris kohalik politsei Greta Thunbergi Saksamaal, kus noor naine meeleavaldusel protesteeris. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles