Pärnu mees küsib: miks jurist mu huvisid ei kaitsnud? Jurist: alati polegi õige pöörduda kohtusse

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Õiguse kaalukauss.
Õiguse kaalukauss. Foto: Marko Saarm

«Siiamaani ei anna mulle rahu see, miks jurist mu huvisid ei kaitsnud ja minu asjaga ei tegelenud. Mõtlen sellest ööd ja päevad,» räägib Pärnu mees Enn, kes ei jäänud rahule oma juristi tööga kinnisvarateemat puudutavas küsimuses. Ennu jurist selgitab, et toona olemas olnud tõenditega oleks kohtuvaidlus olnud edutu ega poleks andnud kliendile sobivat tulemit. «Kui selgub, et eduvõimalus on kasvõi 50 protsenti, siis on võimalik veel ka täna kohtusse pöörduda,» ütleb jurist.

Pärnu mees Enn ostis Pärnu maakonda Tori valda elamu 2018. aasta sügisel. Peagi pärast ostu ilmnesid puudused, mille likvideerimine nõudis suuri rahasummasid. Nii pidas ta õigeks, et osa kuludest tuleks kanda isikul, kes talle maja müüs, kuid vigadest müügi hetkel teada ei andnud. Kuna müüja sellega nõus ei olnud, otsustas Enn pöörduda juristi poole. 

«2020. aastal käisin juristi vastuvõtul ja sõlmisin temaga lepingu. Juristi poole pöördusin, kuna ostsin kinnisvara ning mõne aja pärast ilmnesid maja juures vead, mis tulid üllatusena,» räägib Enn. «Kui maja ostsin, siis lepingus polnud need vead ära märgitud. Ütlesin müüjale, et kuna see on ehitusviga ja kindlustus ei korva seda, siis oleks õige maksta pooleks summa, mis remondile kulub. Kuid müüja polnud sellega nõus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles