KAUNIS KLÕPS ⟩ Kanadas asub järv, mis on just sellise kujuga

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Foto: Ekraanitõmmis.

Kanadas asub südamekujuline järv, mida tullakse pildile püüdma nii lähedalt kui kaugelt. On olnud ka aegu, mil fotograafidele on tehtud üleskutseid, et nad ei tuleks enam järve pildistama ja imetleksid seda fotodelt, mis juba Internetis ringlevad.

Südamekujuline järv kannab nime Südamejärv ja see asub Kanadas Ontarios Bramptoni osariigi põhjaosas. Järve pindala on 17,5 hektarit, keskmine sügavus 5–6 meetrit ja maksimaalne sügavus kuni 10 meetrit.

Järve ümbruskonnas on palju jalgratta- ja jooksuradasid ning paadilaenutuskohti. Mitmed järve piirkonnas asuvad asutused kasutavad oma nimes Südamejärve nime, näiteks Südamejärve keskkool.

Eriti pilkupüüdev on Südamejärv sügisel, kui kollaseks värvunud puud järve äärt kaunistavad.

Järve pildistamisele on üritatud seada koguni piiranguid. 2019. aastal palus Ontario omavalitsus, et suunamudijad lõpetaksid veekogu pildistamise, vahendab Global News. «Me teame, et Südamejärv on vapustav, aga ärge enam siia tulge,» kõlas ametlik üleskutse. Põhjuseks toodi asjaolu, et Südamejärv kuulub kuningapere maavalduste hulka ja pole seega eramaal. Teine põhjus olevat olnud see, et järve lähedal elavad inimesed hakkasid kurtma, et fotograafid tulevad nende maa peale, et saada järvest head droonifotot. See on aga häiriv. Ametnikele tegi muret ka asjaolu, et järve pildistada soovivad inimesed uitavad ringi metsades, kuigi on jahihooaeg.

Sotsiaalmeediast leiab lisaks ülistavatele kommentaaridele Südamejärve kohta kriitikat. Näiteks kirjutab Marlene, et tema tütar oli Südamejärve ääres enne koroonapandeemia puhkemist ega soovi sinna enam tagasi minna, sest järv on saastunud ega pole üldse nii ilus, nagu pildilt paistab. Teised kommenteerijad aga vaidlevad talle vastu ja ütlevad, et järv on tõesti nii ilus nagu pildil.

«Mina tean sellist lugu, et üks mees kaotas oma naise ja istutas tema mälestuseks puud südamekujuliselt ja nii tekkiski Südamejärv,» avaldab kommentaari jätnud Carmella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles