Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«HULGA BRIKETTI LÄKS RAISKU!» Pärnumaal täitusid kogu Libatse küla keldrid veega: hallitus rikub kõik aiasaadused ära

Copy
Foto: Kuvatõmmised saatest/ Elu24 kollaaž

Pärnumaal Libatse külas tehti valla abiga korda kanalisatsioonitrass, kuid õige pea märkasid kogu küla kortermajade elanikud, et kõik keldrid uputavad. «Kartulid ja küttepuud olid vees ja brikett läks ka käest ära,» märgib külaelanik «Kuuuurija» saates, rääkides sellest, et kohalikel on plaan valla vastu kohtuteed alustada.

«Eelmine aasta (2021. aastal – toim) tehti meie küla vahel ühisveevärk ja peale seda hakkasid meil novembris kortermajad uputama,» räägib Pärnumaal asuva Libatse küla elanik Heleri «Kuuuurija» saates. Kohalikud kaeblevad, et nõukogudeaegsed keldriboksid said vee- ja kanalisatsioonitööde tõttu kannatada. Valla abiga oli kohalike kortermajade veevärk korda tehtud, kuid peagi selgus, et töödega on läinud midagi valesti, sest keldrid hakkasid uputama. Elanikud on aga hätta sattunud, sest vald vastutust võtta ei taha.

Libatse kolhoosiaegsete kortermajade kanalisatsioonitööd lõpetati 2021. aasta novembris, kuid juba samal talvel hakkas vesi keldritesse sisse ajama ja mõnes keldriboksis oli see väidetavalt olnud lausa põlvini. Elanike sõnul olid asjad nihu läinud, kuid vald kohalike muret kuulda võtta ei taha. «Kartulid ja küttepuud olid vees ja brikett läks ka käest ära,» märgib üks kohalikest. «Hulga briketti läks raisku!»

Tagasi üles