ÜTLES, ET PANI S**A PÕLEMA! ⟩ Bernhardi hotelli omanik usub, et süütamise taga on baarmen. «See on täiesti haige jutt!» (3)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Elu24 kollaaž

«Ta töötas meil baarmenina, saaliteenindajana restoranis,» räägib Otepääl maani maha põlenud hotelli Bernhard omanik Madis Mutso. Kuigi uurimine ja pikk vägikaikavedu kindlustusega on seljataga, on mees veendunud, et tegu oli süütamisega. «Üsna roppude sõnadega teatas, et asjalood lähevad minule mittesoodsas suunas...» räägib ta endise töötaja ähvardusest. Viimane lükkab aga süüdistused ümber. 

Seitse aastat tagasi 26. jaanuari õhtupoolikul põles maani maha Otepääl asunud hotell Bernhard. «Mina uskusin meie politseisse veel pool aastat, kuni augustis sain kriminaalmenetluse lõpetamise määruse,» rääkis «Kuuuurija» saates hotelli omanik Madis Mutso. Ta on veendunud, et hoone süüdati, ja teab enda sõnul täpselt, kes selle taga on. «Ma ei nõustu sellega, et riigiprokuratuur süüdistab mind selles, et mina dikteerin tunnistusi tunnistajatele. Ma ei saa nõustuda sellega, et riigiprokuratuur ignoreerib ähvardusi, mis eelnesid tulekahjule...»

Kriminaalmenetlus lõpetati 2017. aasta augustis. Prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius kommenteeris, et kriminaalmenetlus lõpetati, kuna tehtud olid kõikvõimalikud uurimistoimingud, ent kelle süül või mis põhjustel hotell süttis, ei olnud paraku võimalik kindlaks teha. «Ekspertiisi hinnangul võis tulekahju alguse saada nii süütamisest kui elektririkkest,» lisas Sinkevicius.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles