ÄREV SÜNDMUS TÕRVAS Politseiuurimine lükkas ümber jutu, et tundmatu meesterahvas jälitas tänaval tüdrukutirtsu

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Koht, kus kahtlasena tundunud sõiduk peatus.
Koht, kus kahtlasena tundunud sõiduk peatus. Foto: Erakogu

23. veebruaril tegi üheksa-aastase tüdruku ema sotsiaalmeedias äreva postituse, kus palus Tõrva elanikel olla ettevaatlik, sest tema laps oli saanud ehmatava kogemuse osaliseks. «Pikka kasvu meesterahvas hakkas mu tütrele järele jooksma,» kirjutas ema. Politsei asus sündmust uurima ning selgus, et sõiduk ei olnud peatunud mitte lapse kinnipüüdmise pärast, vaid juht jooksis tee peale hoopiski kaotsi läinud ilukilbi tõttu.

23. veebruaril jagas Evely Facebooki grupis «Tõrvakas» ehmatavat kogemust, mis pani teda ja tema üheksa-aastast tütart korralikult muretsema. Evely kirjutas, et tema tütar oli parasjagu Tõrvas Veski tänaval koju minemas, kui väike must auto peatus ja sealt väljus tumedates riietes mees, kes hakkas lapse poole jooksma. «Pikka kasvu meesterahvas hakkas mu tütrele järele jooksma, mu tütar hakkas kohe eest ära jooksma. Kui laps jõudis selle tellistest ehitatud tornini pargis, siis see mees lõpetas tagaajamise, suundus autosse ja sõitis ise Kaarlimäe poole,» kirjutas Evely, kes teatas juhtunust politseile ja ka koolile.

«Palun, lapsed, hoidke silmad tähelepanelikult lahti, tulge otse kiiresti koju. Oleme tütrega suures šokis ja silmad on ära nutetud hirmust, et mis oleks, kui...» jagas Evely tugevaid emotsioone.

Äreva vahejuhtumi üksikasju asusid välja selgitama piirkonnapolitseinikud, kes vestlesid selleks nii lapse kui tema vanemaga, vaatasid üle linnakaamerate salvestised ning suhtlesid teiste linnakodanikega.

Õnneks oli tegemist eksitusega

Valgamaa piirkonnapolitseinik Merike Soomaa ütles, et turvakaamerate salvestiste läbitöötamisel õnnestus politseinikel tuvastada nii kirjeldatud tume väiksem sõiduk kui ka selle juht. «Ilmnes, et tegu on teenindava transpordiga, kus viibis tol momendil lisaks juhile kaasa reisinud klient. Politsei vestles nende mõlemaga ning asjaolude selgitamise käigus selgus, et sõiduk tõepoolest tol päeval peatus Veski silla lähistel selleks, et teelt üles võtta seal olnud sõiduki ilukilp. Peale seda sõiduki juht naasis oma masinasse ning sõiduk jätkas oma teekonda. Mees enda sõnul peale maas vedelenud ilukilbi teeservas last ei märganudki,» selgitas Soomaa sündmuse asjaolusid.

«See, et keegi halbade kavatsustega inimene turvalises Tõrva linnas võõrast last taga ajama asus, ei leidnud õnneks kinnitust. Tegemist oli ilmselgelt eksitusega ja kõikide osapooltega on politsei omalt poolt tänaseks suhelnud ning andnud ka tagasisidet toimunu kohta,» kirjutas Tõrva piirkonnapolitseinik sotsiaalmeedias. 

«See oli meie Tõrva takso, mis tõesti sõitis minu tütrest mööda ja peatus Veski silla juures seepärast, et tee peal maas oli ilukilp. Juht tuli autost välja ja jooksis üle tee, et kilp maast ära võtta, aga samal ajal tuli mööda kõnniteed minu tütar ja nägi meest tema poole jooksmas ja arvas, et see mees talle järele jookseb. Sellest ka siis laps oli šokis ja hirmunud,» selgitas üheksa-aastase tüdruku ema Evely.

«Õnnelik lõpp on sellel lool. Aga sellest loost on palju õppida teistel lastel ja vanematel, et alati tuleb sellistele situatsioonidele kiirelt reageerida. Hea, et laps taipas eest ära joosta, mitte ei jäänud seisma, ja et kiirelt helistas mulle ehk siis oma emale,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles