FOTOD «Magamistoa aknast nii hea vaade!» Virmalised pakkusid taas kord silmailu üle kogu Eesti

Elu24
Copy
Virmalised
Virmalised Foto: Lugeja foto

«Mina näen ausalt esimest korda. Esialgu ei saanud aru, miks õues nii valge on,» sõnab Haapsalu lähistel elav Mare, kes nägi elus esimest korda virmalisi.

«Virmalised pakuvad täna (26.02) hilisõhtul ja eeloleval ööl (27.02) vaatemängu, tasub valvel olla. Näidud lähevad üha paremaks. Ida-Eestis on pilvine (kollane värvus satelliidipildil tähistab alumise kihi pilvi), Lääne-Eestis on selgem. Ida pool on pilvede hajumine aga väga vaevaline,» kirjutas sünoptik Kairo Kiitsak pühapäeval ühismeedias. 

Kiitsak märkis postituse all, et mänguks läheks juba kella 22 ja 23 vahel. «Tasub ettevalmistusi teha, pikk öö ka ees. NB! Õues on külm. Vahet pole, kas asute Tallinnas või Türil, neid näeb igas Eesti otsas – põhjakaar peab vähemalt selge olema. Aga mida põhja pool olete, seda parem. Linnast tasub välja sõita, valgusreostus on tugev ja see häirib virmaliste vaatlemist,» hoiatas ta veel pühapäeval.

Haapsalu lähistel elav Mare nägi virmalisi aga oma koduaknast. «Nii lahe lihtsalt! Me siin tegelikult kuuhullud ja arvasime, et väljas on täiskuu, aga tegelikult avanes hoopiski teine vaatepilt. Tean, et paljud peavad nende nägemiseks kuskile linnast välja sõitma, aga õnneks sain ma virmalisi otse magamistoa aknast näha. Nii hea vaade!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles