Muusik Hendrik Sal-Saller: nii kaua kui inimesed Smilersi kontsertidele tulevad, jaksame bändi teha

Elu24
Copy
Hendrik Sal-Saller.
Hendrik Sal-Saller. Foto: Kuvatõmmis saatest

Saates «Hommik Anuga» oli külas muusik Hendrik Sal-Saller, kes pälvis vabariigi aastapäeva eel presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi. Saates sõnas Smilersi solist, et nii kaua kui inimesed Smilersi kontsertidel käivad, jaksab bänd ka tegutseda, vahendab ERR.

«See on väga uhke ja eks tõstab natukene kõrvust küll,» tunnistas muusik, mis tunne oli presidendilt teenetemärk saada.

30 aastat Smilersit vedanud Hendrik Sal-Saller nentis, et muusikat kirjutades ei mõtle ta sellele, kuidas Eesti muusikalukku märk jätta. «Ma ikkagi teen lihtsalt lugusid ja kõigepealt peab mul endal lõbus olema. Ma pean ise nende sõnade taga seisma ja olema valmis seda lugu järgmised kümme aastat laulma.»

Pillide kokkupakkimise plaani aastakümneid lavalaudu vallutanud mehel veel ei ole. «Praegu küll ei ole sellist tunnet, et ma kuidagimoodi sellest kõigest väsinud oleks. Eks see sõltub ka sellest publikust – kaua nad meid jaksavad [kuulata]. Nii kaua kui inimesed ikka Smilersi kontsertidele tulevad, nii kaua me jaksame hästi.»

Eesti tänab 2023. Riiklike teenetemärkide üleandmine.
Eesti tänab 2023. Riiklike teenetemärkide üleandmine. Foto: Kuvatõmmis saatest

Muusik sõnas, et ta ei ole endale võtnud kohustust kogu aeg tubli olla. «Ma ei ole selles suhtes väga enesepiitsutaja olnud. Jah, mulle meeldib teha tööd niimoodi, et ma ise olen sellega rahul, ja võib-olla ma tõesti piitsutan ennast selles suhtes, aga see ei eelda seda, et ma mingit kama paneks,» ütles ta, viidates sellele, et narkootikume ta ei tarvita, vahendas ERR.

«Oleks tõesti tore öelda, et ma ei teaks nendest mitte midagi, aga suhteliselt noore mehena, minnes Nõukogude Liidust ära Soome vabariiki, siis sealt tuli ABC hästi kiiresti,» tõdes ta ning lisas, et pigem hämmastab teda see, kui vähe on Eestis narkootikumide tarvitamisest räägitud.

Saates tuli esitamisele Smilersi lugu «Tee mis sa tahad»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles