Poole aastaga eesti keele omandanud Ukraina tudengid: tunnen ennast nagu võitleja iga kord, kui eestlased saavad minust aru (2)

Elu24
Copy
Ukraina noored.
Ukraina noored. Foto: Kuvatõmmis saatest

«Ma arvan, et lihtsam on midagi öelda ja raskem on aru saada,» ütles ukrainlanna Anastasiia Fizer saates «Hommik Anuga». Pühapäeval oli saates külas kolm noort Ukraina meditsiinitudengit, kes on Eestis elanud väga lühikest aega, kuid kes õpivad iga päev eesti keelt ning suudavad selles juba vabalt suhelda.

Sõja tõttu katkesid noorte meditsiiniõpingud Ukrainas ning nad jätkavad haridusteed Eestis. Järgmisel aastal asuvad noored Tartu Ülikoolis õppima juba ainult eesti keeles. Praeguseks on nad käinud praktikal ning seda samuti eesti keeles. «Me jätkame järgmisel aastal Eestis õpinguid,» kinnitas Alim Ablialimov.

Günekoloogiks õppiv Anastasiia Fizer sõnas, et talle väga meeldib Eestis, sest eestlased on talle suuresti toeks. «Ausalt, väga hästi läheb. Minu elu on praegu väga mugav,» rääkis ta. «Saime väga palju abi Eestis ja suur tänu selle eest! Mina ja minu pere, kõik elavad mugavalt siin,» lisas Alim.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles