NAGU VÄLK SELGEST TAEVAST Eesti suurim catering-teenuse pakkuja lõpetab tegevuse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Carmen Cateringi meeskond.
Carmen Cateringi meeskond. Foto: Eero Vabamägi

Üle kahe aastakümne maitsvaid suupisteid ja peoteenust pakkunud Eesti suurim catering-teenuse pakkuja Carmen Catering lõpetab tegevuse.

«Head inimesed, kolleegid ja koostööpartnerid, sõbrad ja tuttavad. Carmen Catering lõpetab oma tegevuse,» alustab Carmen Cateringi juhatuse liige ja asutaja Argo Koppa sissekannet ettevõtte veebilehel Carmen.ee.

«Me elasime koos teiega üle mitu majanduskriisi ja tulime sealt alati välja tugevamana, kujunedes Eesti suurimaks ja parimaks catering-teenuse pakkujaks. Kõigile neile 25 tegevusaastale tagasi vaadates tahame esimesena tänada kõiki neid inimesi, kes on meie juures töötanud. Nad on liiga tihti teinud üleloomulikke pingutusi, et ühist eesmärki ellu viia, aga turg ja koostööpartnerid hindasid seda vääriliselt. See oli meie ühine edu,» kirjutab Koppa ja lisab, et meeskond on ettevõtte jaoks alati olnud kõige tähtsam.

«COVID-19 aegadel oli esimene ülesanne vaadata, et meie inimesed jääksid ellu ja et nende peredel oleks leib laual. See oli raske, aga õnneks saime hakkama. Tänu töötajatele usaldasid meid paljud kliendid ja partnerid,» jätkab mees ning tänab kõiki, kes veerandsaja aasta jooksul Carmen Cateringi usaldasid.

Koppa märgib, et 25 aasta jooksul töötas Carmen Cateringis ligi tuhat inimest, kes teenindasid kokku üle 30 000 sündmuse. «Selle aja jooksul tasus Carmen Cateringi meeskond ligi 6 miljonit eurot makse. Tänaseks kuivad faktid, sest COVID-19 osutus suuremaks,» märgib Koppa ning lõpetab sõnavõtu, pöördudes tagasi loo algusesse. «Carmen Catering on oma tegevuse lõpetanud.»

Teadaande lõppu lisatud korduvates küsimustes edastab Koppa, et järgnevalt plaanib ta vabastada maailma ühekordsetest topsidest, natuke puhata ja olla koos perega.

Foto: Kuvatõmmis veebilehelt

Toimetuse küsimusele, mis nii pika ajalooga ettevõttele saatuslikuks sai, vastas Koppa lühidalt, et COVID-19 kriis ja selle järelmõjud. Ettevõtte asutaja tunnistab, et tegevuse lõpetamine on olnud üks raskemaid otsuseid tema elus ning sellega seoses on ka erinevaid emotsioone palju.

«Teisest küljest on kogu see muserdus jaotunud mitme aasta peale, sest COVID-19 kriisi algus oligi selge signaal, et muutused tulevad, ent kui eksistentsiaalsed need olema saavad, ei teadnud siis mitte keegi. Me püüdsime, otsisime erinevaid lahendusi, peamine oli säilitada inimeste töökohad,» avab ta veidi tausta ning lisab, et perefirmana oli väga selge arusaam sellest, et inimesed on number üks.

Tulevikuplaanidest Koppa veel valmis rääkima ei ole. «On idee, aga see tuleb ellu viia. Kui on midagi ette näidata, siis annan kindlasti teada,» lausub ta lõpetuseks. 

Kadus järsku pildilt

Mõnda aega tagasi kirjutas Delfi Ärileht, et toitlustusettevõte Carmen Catering kadus järsku pildilt. Kui mullu kolmanda kvartali lõpuks oli 196 töötajaga ettevõtte käive enam kui 1,18 miljonit eurot, siis neljandas kvartalis oli käive langenud ligi poole miljoni euro võrra ning ettevõtte hingekirjas vaid üks töötaja. Artiklist nähtub, et tookord jättis Koppa olukorra kommenteerimata.

Kodulehelt Carmen.ee saab lugeda, et Carmen Catering sai alguse 1997. aastal, kui ettevõtte loomiseks andis tõuke paras ports idealismi ja vajadus maailma parandada – firma loojatel oli igatsus luua catering-teenust pakkuv ettevõte, mis ei oleks mitte suurim ega edukaim, vaid lihtsalt parim.

«Parim olemine tähendab paindlikkust, kliendi soovide ärakuulamist ja nendest lähtumist, kvaliteeti nii toidus, teenuse pakkumises kui ka teeninduses ning lisaks veel vähemalt tuhandet pisiasja, mis on vajalik õnnestunud peo ja maitsva peolaua valmistamisel,» seisis Carmen Cateringi väärtusi kirjeldavas sissekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles