ELUKS AJAKS VANGI 27-aastane väikese tüdruku ema pani toime oma peika jõhkra mõrva (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy

27-aastase Inglismaal elava Shaye Grovesi magamistoa seintel olid reas pildid sarimõrvaritest. Nendest eeskuju võttes läks ta oma magavale poiss-sõbrale vihahoos noaga kallale põhjustades noormehe surma.  

Hampshire'is asuvas Havanti linnas elanud Shaye Groves võttis šnitti kurjategijatest vändatud dokumentaalfilmidest ja läks möödunud aasta juulikuus oma kodus kallale oma poiss-sõbrale pussitades teda rindkeresse. Kohus mõistis naisele eluaegse vanglakaristuse, millest esialgu tuleb ära kanda vähemalt 23 aastat. 

Groves lõikas 25-aastase Frankie Fitzgeraldi kõri läbi ning seejärel lõi teda 17 korda noaga. Naine hoidis oma voodi lähedal nugasid, kirveid ja keldi pistoda. Seinu «ehtisid» aga kurjategijate pildid. Politsei leidis Grovesi kodu seintelt pilte kurikuulsatest mõrvaritest nagu Myra Hindley ja Peter Sutcliffe, samuti kurjategijatest kirjutatud raamatuid, näiteks raamat Charles Bronsonist.   

Fitzgerald oli kahe lapse isa, kelle elu lõppes 17. juulil 2022. aastal oma jõhkra tüdruksõbra käe läbi, vahendab BBC

Prokurörid väitsid, et Groves oli teo toime panemise hetkel armukadedushoos ja pussitas magavat Fitzgeraldit pärast seda, kui avastas, et mees oli saatnud sõnumeid ühele noorele neiule, kes Grovesi arvamuse kohaselt oli vaid 13-aastane. Tegelikult oli neiu 17-aastane ja Fitzgerald oli ta blokeerinud. Groves sai aru, et nende suhe hakkab lõppema ja see teadmine muutis naise vägivaldseks. 

Groves püüdis ühele oma sõbrale jätta muljet, et ta on seksuaalvägivalla ohver. Naine oli dokumentaalidest ja raamatutest õppinud, kuidas luua vale alibi, kuid kohus nägi selle läbi. 

Fitzgeraldi ema Rosanne kirjeldas oma poega kui lahket ja ilusat inimest, kes alati säras. Noormehe isa Barry ütles, et tema pojal oli kogu elu ees ja see lihtsalt võeti ära. «Pole kindel, et me kunagi sellest üle saame,» tunnistab isa. 

Kohtuniku sõnul on Groves manipuleeriv, võimukas ja armukade naine ning tema ja Fitzgeraldi suhte juures võis täheldada «ohtlikke kalduvusi», mille juurde kuulus karm seks, kokaiin ja alkohol.   

Groves on sotsiaalmeedias jaganud palju pilte oma tütrest ja koos tütrega veedetud ajast. Samuti on ta teinud postituse, kus väljendab suurt armastust tütre vastu. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles