LUBA OLI OLEMAS, AGA TRAHVI SAI IKKA? Tänavamuusik Ivar: mulle aitab, lähen ära Kreekasse (3)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ivar pilli mängimas.
Ivar pilli mängimas. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Kuigi Tallinna linnavalitsus on öelnud, et tänavamuusik Ivar pole kunagi linnas muusika mängimiseks luba taotlenud, leidis Ivar oma postkastist kirjad, mis vastupidist tõestavad. «Varasemalt oli mul luba kogu aeg olemas, kuid sellest polnud kasu, sest trahvi sain ikka,» ütleb muusik, kellel on linnavõimudega vaidlemisest kõrini ning kes on otsustanud kodumaa tolmu jalgadelt pühkida. «Kahju on minna, mulle meeldib kodumaal, aga ei jaksa neid trahve enam maksta.»

Ivar on üle kümne aasta tänavamuusikuna töötanud. Kuigi see töö pole tasuv, on see amet, millel on tema jaoks mõte. Ivari ainus soov on olnud inimeste rõõmuks Tallinna tänavatel muusikat mängida. Seda tehes on ta aga saanud tunda linnavõimude karmi kätt, kuna Ivari sõnul on ta aastate jooksul saanud ilma loata mängimise eest umbes 1000 eurot trahvi. 

«Miks tuleb muusika mängimiseks luba hankida? Me oleme ju see rahvas, kes ennast vabaks laulis. Kuhu on kadunud õigus tulla ja tänaval laulda?» ei suuda pealinna tänavamuusik Ivar mõista. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles