FOTO ⟩ Tartu linnatänavatel püüab pilke suveriietes jalgrattur

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Talvine vaade Tartu linnale.
Talvine vaade Tartu linnale. Foto: Sille Annuk

Tartu linnapildis on silma jäänud mees, kes talvistest ilmaoludest hoolimata suvises riietuses jalgrattal muretult ringi sõidab. «Võtab lausa sõnatuks,» leiavad mõned kaaslinlased. Osal hakkab teda vaadates külm, teistel aga hoopiski soe ja «kaob igasugune külmavärin».

Sotsiaalmeediagrupis «Märgatud: Tartus» kirjutab Carl mehest, kes täna varahommikul jalgrattaga sõites suvise riietusega silma jäi. «Karget tervist ja tublit meelt härrale, kes täna hommikul umbes kell 7.35 Tartus Turu tänaval asuva Vobla kaupluse juures rattaga teed ületas, endal seljas lühikesed püksid ja lühike ruuduline särk. Seda vaatepilti nähes kadus endal igasugune külmavärin,» kirjutas Carl. «Pane samamoodi edasi!» avaldas ta mehele tunnustust.

Postitus on tekitanud palju vastukaja ja selgub, et napis riietuses meest on tähele pannud ka teised tartlased. «See tüüp vist sõidab talv läbi nii. Olen teda varem mitu korda sellises riietuses sõitmas näinud,» avaldab Martin. Vähemalt kiiver on peas ja kindad ka ilusti käes, tõdetakse postituse all. «Põlved võiks kaetud olla, siis poleks probleemi,» leiavad Helju ja Kalle. Mergitil õnnestus ülikarastunud rattur ka pildile püüda.

Jalgrattaga sõitev suvises riietuses mees.
Jalgrattaga sõitev suvises riietuses mees. Foto: Erakogu

«Eks ta läks ujuma, rattaga hea minna,» arvab Kaja. «Hea karastus, äratab hommikul keha ilusti üles,» leiab Heleriin. Hedvig aga ütleb, et nii külma ilmaga paljalt väljas olemine pole tervislik isegi karastatud inimese nahale. «Mul näitas telefon kella üheksa ajal 16 külmakraadi.»

Neid on veel...

Kommentaaridest selgub, et lisaks sellele mehele on suvistes riietes ringi tatsajaid Tartu peal teisigi. Näiteks kirjutab Lii: «Puiestee tänaval liigub üks optimist paljaste säärtega ja vahel on isegi dressikas seljas. Väljas ikka kümme kraadi külma. Tavaeestlane on tema kõrval soojas jopes.» Jaan on linnas mitu korda näinud aga lühikeste pükstega naist. «Linna peal liigub üks naisterahvas ka. Ei ole vahet, kas on südatalv või suvi. Kogu aeg on lühikesed püksid ja särk, keha keskosa on veidi soojemalt kaetud. Vahest läheb mööda, endal sääred külmast lillad,» avaldab Jaan.

«Mul kodu juures jalutab üks noormees koeraga, seljas T-särk, lühikesed püksid ning jalas plätud. Vahel jookseb koeral järel. See on küll koomiline pilt. Lumine tänav ja tema oma plätudega sibab seal, aga tõesti äge, tubli poiss,» ütleb Celia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles