KUULSUSEGA KOHTINGUL ⟩ Kristel Aaslaid enesevigastamisest: ma ei vaadanud mõnda aega üldse peeglisse, sest ma vihkasin seda, mis vastu vaatas (3)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

«Ma ei saanud lõigata ennast paremaks inimeseks enda silmis. Ja mitte keegi ei saa.» Muusik Kristel Aaslaid jagas video-podcast'is «Kuulsusega kohtingul» enda nooruspõlve kõige raskemat aega, kuidas ta sellest välja tuli ning mis viisidel ta murrab käitumismustreid, mis paarisuhetes pingeid tekitavad. Vaata täispikka videot!

Kristel Aaslaid (33) on naine, keda võib nimetada multitalendiks. Teda saab näha näitlemas teleekraanidel, kogeda õhtut tema juhtimise all või kuulata tema loodud muusikat raadiost hommikuti tööle sõites. Seriaalist «Padjaklubi» tuntuks saanud Kristel on andekas kõiges, mida teeb. 

Viisime muusiku hilisele hommikusöögile PÄRIS restorani, et uurida, milline oli tema lapsepõlv, mis tunne on olla suhtes koomikuga ning kuidas murda käitumismustreid, mida me aastaid endaga kaasas kandnud oleme ning mis nüüd meie suhetes välja tulevad.

Kristel tunnistab, et ei olegi ammu päris kohtingul käinud. «Oma mees küsib, kas tahad süüa või ei taha ja siis ongi kogu kohting,» naljatab Kristel, kes tähistas hiljuti seitsme aasta suhte täitumist näitleja, muusiku ja koomiku Mattias Naaniga.

Eesti meeste kohta arvab Kristel, et neid hirmutavad naised, kes teavad, mida nad tahavad. «Ainult siis, kui see naine on võetud, julgevad nad läheneda,» selgitab Kristel. «Tead, kuidas sa mehi saad? Mine suhtesse!» naerab ta. Kristeli sõnul läks tema Mattiasega suhtesse minnes palju enesekindlamaks ning see ongi see, mis tõmbab mehi ligi. Tegelikult on see Kristeli sõnul hea asi, sest see filtreerib mõttetud mehed välja.

«Kuulsusega kohtingul» salvestus PÄRIS restos. Fotol saatekülaline Kristel Aaslaid.
«Kuulsusega kohtingul» salvestus PÄRIS restos. Fotol saatekülaline Kristel Aaslaid. Foto: Taavi Sepp

Miša on maha maetud

Kristelil oli roll palavalt armastatud Eesti seriaalis «Padjaklubi», kus ta kehastas aastaid meheliku energiaga Miša karakterit. Tema sõnul võlgneb ta kõik oma elus sellele rollile.

«Ta on väga suur osa minust olnud ja on siiamaani. Ta õpetas mulle nii palju. Ma tunnen, et ma sain oma sisemise naisega tuttavaks läbi selle, et ma sain aru, et ma ei taha ju olla tegelt päris elus Miša,» räägib Kristel, kes kujunes välja tänu Miša kehastamisele ja sai oma päris endaga rohkem sina peale.

Küsimusele, miks Mišat «Padjaklubis» lesbiks ei tehtud, vastas Kristel, et karakter oleks võinud tõesti seda olla, kuid kuna seriaali vaatasid enamasti noored lapsed, oleks see menusarja kohta olnud riskantne lüke.

Kristel tunnistab, et on ise küll kunagi mõelnud naistega deitimisele. «Ma arvan, et enamik naisi tunnistab, et naise keha on ilusam vaadata kui mehe keha,» nendib ta, kuid siiski on mehed need, kes tema südame võitnud on.

«Mulle retsilt maitseb piimašokolaad. Ja valge šokolaad on ka hullult hea. Ja ma võin valget šokolaadi ka vahepeal süüa. Aga mulle retsilt maitseb piimašokolaad. Igasugune šokolaad on hea. Aga see piimašokolaad lihtsalt hitib õigeid kohti,» selgitab ta.

Seriaali «Padjaklubi» peaosalised Katariina Ratasepp, Kertu Moppel, Grete Klein ja Kristel Aaslaid.
Seriaali «Padjaklubi» peaosalised Katariina Ratasepp, Kertu Moppel, Grete Klein ja Kristel Aaslaid. Foto: TV3

Pikk tee enesearmastuseni

Kristel tunnistab, et ta mingis mõttes ikka veel otsib ennast. «Ma olen alles nüüd tegelikult oma eluajaga võrreldes nii lühikest aega olnud endaga päriselt heas suhtes,» tõdeb ta. «Ma olin väga pahas suhtes endaga. Ma ikka üldse ei saanud endaga läbi. Ma olin väga vihane enda peale.»

Teismeiga oli Kristeli jaoks väga raske. Tal ei olnud endaga kontakti, ta ei teadnud, kes ta on ning mille eest ta seisab.

«Ma tegin endale hästi palju liiga, aga ma olen aru saanud, et tegelikult ma peaks endale rohkem andeks andma,» räägib Kristel, kelle võitlus depressiooni ja enesevihaga viis ta lausa enesevigastamiseni. Ta arvab, et selle mõju sai ta internetist. «See oli mingi asi, mida ma Tumblrist nägin ja see oli tohutult romantiseeritud ja ma arvan, et ma sain mõtte sealt pähe ja see sai hoo sisse.»

1,5 aastat kestnud enesevigastamise periood oli Kristeli sõnul appikarje. «Ma ei tahtnud kellelegi rääkida sellest, et mul on paha enda sees. Ma tundsin, et mul ei ole õigust tunda ennast nii pahasti, sest kõik on ju hästi,» kirjeldab Kristel endaga mitte läbisaamise aegu.

«Ma ei vaadanud peeglisse mingi aeg üldse, kui just vaja ei olnud, sest ma vihkasin seda, mis vastu vaatas. Ma vihkasin ennast nii retsilt.»

Kristeli sõnul oli enesevigastamine mingis mõttes enda karistamine või valu väljaelamine.

Praegu vaadates haavu enda käel tunneb Kristel, et peab sellest teemast rääkima, et ta ei tunneks piinlikust või häbi selle pärast, mida ta tol ajal endaga tegi. «See Kristel ei osanud mitte midagi muud teha ja see oli tema arvates õige asi või ainus väljend. Ja ma pean sellega lihtsalt elama.»

Muusik leidis endale uued väljundid tantsust, muusikast, kirjutamisest. «Ma panin oma emotsiooni kusagile mujale, sest ma tundsin mingi aeg, et kui iga lõike pealt oli siuke hetk, kus ma lõpuks tundsin midagi, siis ma sain aru, et ma saan seda sama tunnet üle trumbata sellega, kui ma tantsimas käisin.»

«Sa ei lõika välja seda enda seest. Ainuke asi, mida sa sellega teed, mis on tegelt hullem, on see, et kui sa seda kohta vaatad, see tuletab sulle rohkem seda meelde. Sa põhimõtteliselt kraabid selle enda sisse igaveseks,» räägib Kristel.

Tema sõnul oli see aja raiskamine. «See aeg, mis ma oleks pidanud olema endaga koos ja saama endaga sõbraks, kasutasin ma enda hävitamise peale. Miks? Mille jaoks? See ei saagi mind mitte kunagi aidata. Ma ei saanud lõigata ennast paremaks inimeseks enda silmis.»

«Kuulsusega kohtingul» salvestus PÄRIS restos. Fotol saatekülaline Kristel Aaslaid.
«Kuulsusega kohtingul» salvestus PÄRIS restos. Fotol saatekülaline Kristel Aaslaid. Foto: Taavi Sepp

Tulevane Kristel Naanslaid?

Kristel ja Mattias on teineteise kõrval veetnud juba seitse aastat. Kristeli sõnul peitub nende pika ja õnneliku suhte võti selles, et nad on samas liigas. Suurimaks plussiks on ka see, et neil on Mattiasega avatud vestlused ning kui kaaslane näeb, et üks nokib teist, ei karda nad teineteisele öelda: mis see oli praegu? Nii harutatavad nad lahti enamik käitumismustreid suhtes, mis tulevad tegelikult lihtsalt ebakindlusest.

«Me oleme Matuga ikka selles mõttes täiesti sama inimene,» tõdeb ta.

Vahepeal ma olen küll mõelnud, et tegelt oleks ülilahe olla suhtes inimesega, kes ei ole täpselt samasugune nagu mina. Et ma saaks päriselt inimese kombel elada. Ja teisest küljest on see, et kui igav see oleks? Ma tunneks vist valehäbi ja ikka mingi piinlikuse asi, et ma ei saa olla sada protsenti mina.

Kristeli sõnul saavad nad Mattiasega alati jääda iseendaks. «Meie põhiprobleem on see, et kui me mõlemad üksteisele nalja teeme, siis mille pärast me naerame – me naerame kogu aeg iseenda nalju, sest me ei näe, mida teine teeb,» naerab ta.

Samas ei puudu nalja tegemise kõrvalt ka romantika. «Kõige selle juures, kui palju me vahepeal kõige ebaromantilisemad üldse suudame olla üksteise juures, on see, kuidas Matu hoiab mind. Või üldse, kuidas ta naistesse suhtub,» räägib ta.

Kristeli sõnul on Mattias mees, kes suudab enda ego teise inimese jaoks kõrvale panna. «See on hästi imetlusväärne,» sõnab ta, naeratus suul. «Ta on hästi hooliv ja hoolitsev ja see on üks mu lemmikasju tema juures. Kohati võib ta olla natuke õrna hingega, aga see teeb temast sada protsenti tema.»

Kristel Aaslaid ja Mattias Naan.
Kristel Aaslaid ja Mattias Naan. Foto: Erakogu

Laste saamise peale on Kristel ja Mattias mõelnud ning teemat arutanud, kuid praegu ei ole Kristeli sõnul veel see aeg käes. «Leeb nagu leeb,» on Kristeli seisukoht. «Me ei ole kumbki olnud terve selle suhte jooksul täiesti sada protsenti sellises kohas, et davai, et nüüd hakkame paugutama,» jagab Kristel.

Pulmadest on juttu olnud küll, kuid Kristelil on tunne, et ilmselt sõrmusega see piirdukski.  «Pulmad on ainult teistele ju. Sa võtad ennast võlgadesse põhimõtteliselt selle jaoks, et teistele pidu teha. Me võime lihtsalt ka kokku saada ja kõik ostavad endale joogid ja söögid,» naljatab ta. 

Abieluga kaasneva perekonnanime muutuse osas on Kristel ja Mattias mõelnud enda perekonnanimede ühendamisele, sest nimes Naanslaid on mõlema perekonnanimed täielikult sees.

Tuleviku kohta jagab Kristel, et kuigi ilmusid hiljuti artiklid, et ta õpib Taanis Complete Vocal Institute'is laulmist, teeb ta seda vaid isiklikel eesmärkidel ning lauluõpetajaks ta saada ei plaani. Kristel täpsustab Taanis õppimise teemat, et ta ei ole mitte kuhugi kolimas ning koolitee on juba tegelikult varsti läbi. Kuuest seminarist on tal juba neli läbitud ning järgneva kahe jaoks peab ta vaid mõneks ajaks Taani minema.

Vaata täispikka video-podcast'i!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles