FOTOD Tallinna-Haapsalu maanteel lebas haagisega veok külili maas. Autojuht: nii libe oli, et kaldusin vastassuunda

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Õnnetus Tallinna-Haapsalu maanteel.
Õnnetus Tallinna-Haapsalu maanteel. Foto: Erakogu

Tiiu oli pühapäeval teel Saaremaalt Tallinnasse, kui tema koduteed takistas külili paiskunud veok. «Järelhaagisega reka oli Tallinna-Haapsalu maanteel ümber läinud ja lebas keset teed,» ütles Tiiu. «Nii libe oli. Kuna tuli järsult pidurdada, siis libisesin ise vastassuunavööndisse.»

«Läbi rahutu vee, jää, tuule, libeda tee ja avarii olen lõpus kodus,» jagas Tiiu pühapäeva õhtul sotsiaalmeedias. Juba Saaremaalt mandri poole sõitval praamil oli tal natuke kummaline tunne. «Tormi polnud, aga tundsin, et mere süda oli rahutu. Tuul üritas pildistamise ajal mobiili käest kiskuda, lumi peksis rusikatega näkku ja hoopis mina olin sel hetkel lumehelbeke,» kirjutab ta Facebookis.

Jäine meri.
Jäine meri. Foto: Erakogu

Tallinna-Haapsalu maanteel katkestas Tiiu sõidu aga teele külili paiskunud haagisega reka. «See oli kella nelja paiku enne Turbat, kui pidin libedal teel järsult pidurdama. Ma oleks tagant sisse sõitnud eesolevale autole. Tuletõrje tuli vastu, aga mina tuletõrjeautot ei näinud. Sõitsin teiste autode taga. Aga päästeauto pani keelumärgi ette ja teised autod kõik pidurdasid. Ma nägin, et ma ei saa pidama. Nii libe oli ja libisesin vastassuunavööndisse. Õnneks midagi ei juhtunud. Mõtlesin, et äkki keegi tuleb vastu, aga ei teadnud, et seal reka ees on,» avaldas Tiiu Elu24-le ja jagas pilti tee peal külili olnud veokist.

Tallinna-Haapsalu maanteel oli veok ümber läinud.
Tallinna-Haapsalu maanteel oli veok ümber läinud. Foto: Erakogu

Pildi õnnetusest postitas Haapsalu ja Läänemaa sotsiaalmeediagruppi ka Tiiu Randmann-Mihkla, kes liikus siis Tallinnast Saaremaa poole Lux Expressi Tallinna-Haapsalu bussiga. «Bussijuht pidi umbes 2 kilomeetrit tagurdama suure bussiga, tuletõrjuja aitas alguses. Bussijuhti tuleb kiita, sest ta sai kõigega hästi hakkama. Ka väga kitsal ja lumisel autosid täis kõrvalteel, kui tee tegi järsu 45-kraadise pöörde paremale Ellamaa poole ja vastutulevad sõidukid üksteise järel tagurdama hakkasid, et bussile teed anda,» rääkis Randmann-Mihkla.

Liikluskaos, mille põhjustas tee peale külili paiskunud veok.
Liikluskaos, mille põhjustas tee peale külili paiskunud veok. Foto: Tiiu Randmann-Mihkla

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Barbara Lichtfeldt ütles, et selles liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud. Veokijuht oli kaine ja pöördus seoses õnnetusjuhtumiga kindlustuse poole. «Meie andmetel vajus sõiduk teepervele ja siis omakorda raskuse tõttu langes sõiduk külje peale,» ütles Lichtfeldt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles