VIDEO ⟩ Trammis avanenud vaatepilt pahandas kodanikke: see ei ole normaalne käitumine teiste trammis viibijate suhtes! (1)

Copy
Päikeseprille kandev mees pani trammis nr 4 suitsu põlema. 20.02.2023.
Päikeseprille kandev mees pani trammis nr 4 suitsu põlema. 20.02.2023. Foto: Erakogu

Eile õhtul jäi Elu24 kaamerasilma ette trammis sigaretti tõmmanud mees. «Täiesti uskumatu, aga üks mees hakkas trammis lihtsalt suitsetama,» ütles reporter, kes läks suitsetajat korrale kutsuma. Vaata videost, kuidas mees enda käitumist selgitas!

Eile õhtul kella kuue ajal jäi Bussijaama trammipeatuses rikke tõttu seisma tramm nr 2. «Elekter kadus järsku ära ja kõik lõi pimedaks. Siis läksid trammil uste juures põlema punased ohutuled,» rääkis trammiga kodu poole teel olnud reporter. Trammijuht teatas, et tramm on katki, ja palus kõigil sellest lahkuda.

Inimesed said järgmise trammi peale, kus samuti juhtus midagi märkimisväärset. «Täiesti uskumatu, aga üks mees hakkas trammis suitsetama,» ütles reporter.

«Mees tahtis alguses minu kõrvale istuda, aga ma ütlesin, et ta läheks mujale, kuna seal oli veel vabu kohti. Siis ta läks ühe noormehe kõrvale ja hakkas teda küsitlema ja näppima,» kirjeldas reporter mehe kummalist käitumist.

Seejärel võttis mees suitsupakist välja sigareti ning pani selle suhu, kuid süütama ta seda kohe ei hakanud. «Jäin töökaaslasega juttu rääkima ja natukese aja pärast tundsin, et kuskilt tuleb suitsuhaisu. Olin täiesti šokis. Minu kõrval oli ema enda väikese lapsega ning mõtlesin kohe, et see ei ole normaalne käitumine teiste trammis viibijate suhtes,» avaldab reporter, kes läks mehe juurde ja juhtis tema tähelepanu sellele, et trammis pole suitsetamine lubatud.

«Ma lähen maha siin,» selgitas mees enda käitumist. Hobujaama peatuses seadis ta sammud uksest välja ning jätkas otse trammi uste ees suitsetamist.

Kas trammis suitsetamise eest saab trahvi? 

Kui politsei saab väljakutse, siis reageeritakse, palutakse korra rikkumine lõpetada ja otsustakse menetluse alustamine. Sigarettide suitsetamise keeldude ja piirangute üle peab oma territooriumil järelevalvet nii politsei kui ka kohalik omavalitsus.

Tubakatoote tarvitamise eest kohas, kus see on keelatud, saab nii politsei kui ka KOV menetleda rikkumist tubakaseaduse paragrahvi 49 järgi. Rikkujale on võimalik määrata rahatrahv kuni 20 trahviühikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles