SÜDANTLÕHESTAVAD VIDEOD Netirahvas muretseb Totu-nimelise väikelapse heaolu pärast: kasupere ilmselgelt väärkohtleb teda! (1)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Totu on paari kuuga kaotanud juukseid, kaalu ning sära silmist.
Totu on paari kuuga kaotanud juukseid, kaalu ning sära silmist. Foto: Kuvatõmmis TiktTokist / @kelskiller

Eelmisel kuul hakkasid murelikud tiktokkerid jagama videoid väikelapsest hüüdnimega Totu, kartes, et lapse hooldamise eest vastutavad isikud kasutavad teda ära. TikTokis levivad videod lapsest viitavad kindlalt sellele, et muretsemiseks on põhjust.

Laps näib olevat umbes kahe- või kolmeaastane ja on tuntud kui Totu, kuigi tema tegelik nimi on Aysun. Vähese informatsiooni põhjal on teada, et tema ja ta ema said peavarju Aserbaidžaanis Bakuu linnas asuvas lastekodus, kirjutab Medium.

Peale korduvaid kaebusi, et lastekodus näljutati ja peksti lapsi, sekkusid ametivõimud ning asutus pandi kinni. Lapsed paigutati ümber ajutistesse varjupaikadesse, kus nad said abi, mida nad hädasti vajasid. Kõik neist, välja arvatud üks.

Ebaselgetel põhjustel jäid Totu ja tema ema Aarhus lastekodusse. Väidetavalt kolis Aarhus sealt edasi üsna kiiresti oma kallima korterisse, jättes väikese tütre asutuse endise omaniku hoolde.

Peagi pärast eestkostja rolli asumist hakkas naine erinevatele sotsiaalmeedia kontodele Totust videoid postitama. Oli ilmne, et seda ei tehtud tema äsja lapsendatud tütre näitamiseks, vaid pigem selleks, et paluda oma jälgijatelt annetusi. Näiliselt selleks, et hoida väikesel tüdrukul katus pea kohal.

Võõrastes kätes

Kui raha hakkas sisse voolama, hakkasid naise täiskasvanud pojad postitama videoid, kus nad Totut kaisutasid ja musitasid. Kuigi see võis olla täiesti süütu, tundus tiktokkeritele, et täiskasvanud mehed olid noorest tüdrukust liiga vaimustuses.

Erilisi kahtlusi tekitas asjaolu, et 30-aastaste meeste kolmik tegi kuuetunnise edasi-tagasireisi Türgist Istanbulist Bakuusse lihtsalt selleks, et väikelapsega aega veeta.

Olles kinkinud Totule mänguasju, mis jäid praktiliselt puutumatuks, hoidsid nad teda kordamööda kinni, põrgatasid süles ja musitasid teda. Totu ei protesteerinud ega virisenud kordagi, kui teda ühe võõra juurest teise juurde sokutati.

Tiktokkerid tõid esile, et live'ides kasutati korduvalt pandaemotikone. Kuuldavasti on see kood, mida kasutatakse pedofiilide ligi meelitamiseks. Kuigi see võib olla lihtsalt kokkusattumus, on kõik võimalik, arvestades, et võõrad mehed maksavad väidetavalt raha selle eest, et viibida väikese tüdruku seltsis, kellega neil pole isegi sugulussidemeid.

Osas videotes näitavad Totu hooldajad, et teda on õpetatud käsu peale suud lahti tegema. Kuigi see võib teatud kontekstis tunduda armas, on inimesed mures, et väikelaps lõpetab kõik tegevused ning tardub, suu lahti, kui keegi tal kaamera taga justkui trikki käsib teha. Iga kord, kui Totu «trikki» sooritas, laekusid live'is annetused.

Murettekitav välimus

Totu muutunud välimus on šokeeriv. Esimest korda lastekodusse saabudes oli ta terve välimusega ja alati rõõmsameelne. 2022. aasta talveks oli temast aga alles jäänud habras laps, kelle säravad silmad on nüüdseks elutud.

Küsides lapse seisundi kohta, kinnitasid tema hooldajad, et tema murettekitav välimus on paljude ravimata haiguste tagajärg. Tema väidetavate vaevuste hulka kuuluvad epilepsia, hingamisprobleemid ja müopaatia, mis võivad põhjustada letargiat, värinaid, lihaskrampe ja jäikust.

Nad pole avalikult tunnistanud tõsiasja, et Totu on erakordselt kõhn. Samuti pole nad selgitanud, miks tal kõndimisraskused on. On oletatud, et tema üks jalg on vale kujuga, kuid seda pole kinnitatud.

On ka märgitud, et ühes postituses on Totu vasak käsi kipsis. Tema vigastuse allikat pole aga kunagi mainitud. Aeg-ajalt võib tema jalgadel näha sinikaid, mis on tingitud kukkumistest, mis võivad olla põhjustatud tema jätkuvast võitlusest müopaatiaga. Samuti on väidetud, et tema jäsemetel on nähtud sigaretipõletusi meenutavaid jälgi.

Ilmselge viide sellele, et ta kannatab alatoitumuse, stressi või traumade käes, on juuste väljalangemine. See on selgelt nähtav videotes, mis pärinevad ajast, kui tema ema oli endise lastekodu regulaarne külaline. Kui kunagi oli tema pea täielikult kaetud helepruunide juustega, siis nüüd on ta praktiliselt kiilakas.

Kümnetest videotest, mille on postitanud tema ajutine perekond, on raske leida ühtegi kaadrit, kus näeks väikelast mängimas, naermas või tegemas midagi, mida hästi kohanev terve laps võiks teha. Asjaolu, et tema hooldajad ei näe midagi halba selles, et ta pole huvitatud peaaegu mitte millestki, sealhulgas mänguasjadest, räägib palju. Totu näib suuremal osal videotest olevat enamiku ajast šokeeritud.

Kõige selle kõrval on kerkinud kahtlused, et Totu polegi tüdruk, vaid hoopis poiss, kes on rahalistel eesmärkidel tüdrukuks ümber riietatud. See tuli esimest korda päevavalgele siis, kui lastekodu töötaja tehtud pildil oli näha vanemat poissi, kes kandis kleiti ja paela juustes.

Seda ei ole küll kinnitatud ning tegelikult pole ka lapse sugu siinkohal oluline. Kõige tähtsam on see, et Totut kuritarvitatakse ja kõik märgid selle kohta on olemas.

Lõppude lõpuks vajab ta abi olenemata sellest, kas Totuga kaubeldakse kasumi eesmärgil või on ta lihtsalt ebatervislikus keskkonnas ja ümbritsetud inimestest, kes kohtlevad teda pigem kaubana kui hoolt vajava elusolendina.

Lootus on silmapiiril

Olles teadlik Totu raskest olukorrast, on Aserbaidžaani võimud tänaseks vähemalt mingil tasemel kinnitanud avalikkusele, et võtavad süüdistusi tõsiselt. Tänu käputäiele sotsiaalmeedia sõdalastele on maailma inimeste pilgud nüüd neile suunatud. Loodetavasti leiab Totu turvalise koha, kus terveneda ja elada muretut elu, mida iga laps väärib.

Totu päästmise kampaaniat TikTokis juhtinud Kelsey Killer selgitas täispikas videos kõike, mida ta viimase kuu jooksul Totu kohta välja uurinud on. Vaata videot!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles