FOTO JA VIDEOD ⟩ «15-minutiliste vahedega veel kolm autot!» Võrtsjärv neelas jääl lustinud autosid (6)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Elu24 kollaaž/Kuvatõmmised TikTokist

Päästeameti kommunikatsioonijuht nentis, et siseveekogude jääle minek praegu Lõuna-Eestis keelatud ei ole, ent päästeamet peab seda ääretult ohtlikuks.

Ühismeedias ringlevad Võrtsjärvel filmitud videod, kus mitmed laupäeval jäärajal lustinud autod jäässe vajuvad.

«Kui ma ei eksi, siis kolm või neli autot tuli välja tõmmata. Esimene tund oli kõik korras ja nagu ma jäärajalt maha sain, n-ö ootealale, läks minu oma esimesena läbi. 15-minutiliste vahedega veel kolm autot,» räägib üks, kelle auto poole veljeni jäävette vajus. «Auto saime kuivalt ja tervelt kätte. Et päris uksepiirini vesi ei jõudnud...»

Vaid ühe päevaga on näiteks üht TikToki videot vaadatud ligi 200 000 korda. Mõnda aga üle 500 000 korra.

@merceds_benz777 #jäärada #võrtsjärv #foryou ♬ Rockin - Chris Alan Lee

Videote all juhivad paljud tähelepanu sellele, et pikalt olid väljas plusskraadid ja rada ei oleks saanud kuidagi hinnata turvaliseks.

«Raja korraldaja oleks ehk pidanud rohkem veenduma ohutuses... Öeldi, et on kontrollitud ja ohutu,» nendib ka teine, kelle auto sai vett tunda. 

«Oleks pidanud, aga ei olnud,» ironiseerib keegi video kommentaariumis. Järgmine aga ütleb, et kui väljas on plusskraadid, ei saagi jää tugevuses kindel olla. «No ei saa olla jää ohutu, kui viimasel ajal on plusskraadid...»

Võrtsjärvel vajusid autod jäässe.
Võrtsjärvel vajusid autod jäässe. Foto: Erakogu

Järvejääl sõitmist korraldavad ja reguleerivad väidetavalt kohalikud, kes täpsemalt, pole sõitjate sõnul teada. 

Päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik nentis, et siseveekogude jääle minekut praegu päästeamet Lõuna-Eestis ei keela.

«Enda turvalisuse eest vastutab iga jääle mineja ise. Sõidukiga jääle minek on üsna rumal tegu, millega pannakse ohtu enda elu ja hinnaline tehnika,» paneb Kiik südamele, soovitades seda tungivalt vältida. «Jääolud on veekogu eri osades erinevad ning turvalisus pole kellelgi tagatud. Seda enam, et sulailmad on külmematega vaheldunud, jääle koguneb vesi, mis sulatab ja lisakoormust annab.»

@subaru_impreza_1995 #võrtsujäärada #audir8 #ice ♬ original sound - Parim ralliauto maailmas🥵

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles