Aleksandra põgenes Venemaa kontrolli all olevast Ukraina linnast Mariupolist 2022. aasta suvel. Juuli alguses jõudis ta Soome Helsingisse. «Süüa õnnestus meil teha Mariupolis ainult siis, kui linnas ega tänaval ei toimunud aktiivset tulevahetust,» räägib neiu Elu24-le.

Teated kohutavatest kuritegudest Butšas ning teadmatus ja hirm selle ees, mis saab edasi, on vaid mõned näited sellest, mis on inimesteni alates 2022. aasta veebruari lõpust Vene-Ukraina sõjast jõudnud. 24. veebruar on Eesti Vabariigi aastapäev, ent see läheb ajalukku ka päevana, kui algas Venemaa sõda Ukraina vastu.

Elu24 suhtles Aleksandraga (nimi toimetusele teada, ent muudetud konfidentsiaalsuse huvides), kes jagas avameelselt oma kogemust elust Ukrainas pärast Venemaa sissetungi. Aleksandra on sündinud ning elanud Mariupoli linnas, mis oli üks esimesi piirkondi, mille Vene sõjavägi 2022. aasta varakevadel annekteeris. Tänaseks on neiu kolinud Soome, kus ta on alustanud uut elu. Ometi elavad Mariupoli lähedal endiselt tema vanemad, seega on ta tihedas ühenduses oma lähedastega Ukrainast. Avaldame intervjuu Aleksandraga täismahus koos galeriiga Mariupolist.​

Kommentaarid
Copy