VIDEO ⟩ Mäetagusel sisenesid kaks meest ettevõtte territooriumile kavatsusega varastada 700 liitrit kütust (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kaks meest sisenemas ettevõtte territooriumile.
Kaks meest sisenemas ettevõtte territooriumile. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Ida-Viru maakonnas Mäetagusel elav Kirill jagas sotsiaalmeedias videot sellest, kuidas kaks tundmatut meest tema ettevõtte territooriumile sisenesid. «Olge ettevaatlikud!» hoiatab ta teisi. Politsei sõnul oli meestel kavas varastada kütust.

Kirill jagas sotsiaalmeedias videot tema territooriumile reede öösel sisenenud meestest. «Olge ettevaatlikud!» kirjutas ta video juurde, soovides teisi hoiatada.

Reedel pärast südaööd, kella 00.39 ajal sisenesid kaks tundmatut meest Mäetagusel Kirilli ettevõtte territooriumile. Kaamerasalvestiselt on näha, et meestel oli kaasas redel. «Järgmisel öösel pidas politsei need mehed Kiiklas kinni,» ütles Kirill Elu24-le. «Nad on vanglas juba. Üks meestest töötab muidu Jõhvis taksojuhina,» avaldas ta.

Sissetungijad.
Sissetungijad. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Politsei: meestel oli kavas varastada kütust

PPA pressiesindaja sõnul said nad 17. veebruari hilisõhtul kella 22.40 ajal teate, et Ida-Virumaal Alutaguse vallas Kiikla külas on ettevõtte territooriumile sisenenud kaks võõrast meest, kes tõenäoliselt varastavad kütust.

«Piirkonnas elavad tähelepanelikud inimesed andsid esmalt sellisest kahtlasest tegevusest teada ettevõtte omanikule, kes sõitis ise kohapeale olukorda kontrollima ja teavitas kohe ka häirekeskust,» rääkis Jõhvi politseijaoskonna menetlusgrupi juht Maarja Jaani.

Sündmuspaigale sõitis mitu politseipatrulli. Üks mees tabati otse sündmuskohal ja tema tabamisel oli politseinikele suureks abiks kohale tulnud ettevõtte omanik. Teine mees põgenes aga lähedale metsa ja tema leidmiseks kaasati koerajuht koos koeraga. Mõne aja möödudes leiti enda varjamiseks metsas puu otsa roninud mees üles. Politsei pidas mõlemad 56-aastased mehed kuriteos kahtlustatavana kinni. «On kiiduväärt, et piirkonna elanikud kahtlasest tegevusest kiiresti teada andsid,» ütles Jaani.

Mehed olid jõudnud territooriumil asunud kütusevaatidest varguse eesmärgil välja pumbata üle 700 liitri diislikütust. Maarja Jaani sõnul on politseil alust mõlemat meest kahtlustada veel mitmes Ida- ja Lääne-Virumaal toime pandud kütusevarguses. «Meil on põhjust arvata, et mehed on Virumaal alates möödunud aasta septembrist tegutsenud süstemaatiliselt ja toime pannud veel teisigi kütusevargusi, kuid kõiki täpsemaid asjaolusid selgitame kriminaalmenetluses,» lisas Jaani.

Mõlemad kahtlustatavana kinni peetud mehed on toime pannud ka teisi süütegusid. Viru ringkonnaprokuratuur taotles täna meeste vahi alla võtmist, sest prokuratuuri hinnangul võivad nad vabaduses viibides jätkata kuritegude toimepanemist. «Kuivõrd esialgsete andmete kohaselt on mehi alust pikema aja vältel toime pandud kuritegudes kahtlustada, pidas prokuratuur vajalikuks edasiste kütusevarguste ärahoidmiseks meeste vahi alla võtmist taotleda. Viru maakohus rahuldas täna prokuratuuri taotluse ning võttis mehed kuni kaheks kuuks vahi alla,» sõnas prokurör Anu Toluk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles