VIDEO ⟩ Viljandist Tallinnasse teel olev naine: teeolud on nii jubedad, ma peaaegu nutan (14)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy

Elu24 lugeja Liisa on koos perega teel Viljandist Tallinna poole ja annab teada, et olud Viljandi-Imavere teel on väga hullud. «Tõesti jube, ma peaaegu nutan, sest beebi on autos ja osa hulle teeb ka sellistes teeoludes möödasõite!»

«Viljandi-Imavere teelõigul tuleb sõita lumevallides. Väga hullud teeolud on. Me sõidame 50–60ga,» ütleb Liisa, kes sõidab perega parasjagu Tallinna poole. «Maanteed pole näha, kõik on lumine. Ei saa aru, kust tee läheb. Lume all on ka jäine kiht. Tuiskab ja on udune. Ütlen ausalt, et sõita on kohutav,» sõnab ta.

«Meil on nelikveoga auto, aga tavalise väikese autoga on selle maantee läbimine katastroof,» räägib naine. «Üks auto meie ees tõmbas teeserva ja jäi lihtsalt seisma. Naisterahvas oli roolis.»

«Kuidas saab nii? Miks seda teed puhastatud pole? Ma ei kujuta ette, kuidas Tallinnasse jõuame. Lume all on külmunud krobeline jääkiht,» on Liisa väga murelik.

Ta räägib, et Tallinna-Tartu maanteele jõudes pole teeolud nii hullud, aga kuna tuiskab ja sajab jäävihma, siis oleks parem sellise ilmaga koju jääda ja sõitu mitte ette võtta. «Alates Tikupoisist on Tallinna-Tartu maantee tingimused normaalsed, aga Tikupoisi ja Viljandi vahel on hullumaja. Viljandi-Imavere teelõik kuni Tallinna maanteeni on täiesti hooldamata!»

Transpordiamet: tegemist on tuisuohtliku kohaga

Transpordiameti lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla ütleb teeolusid kommenteerides, et täna hommikul sadas üle Eesti laialdaselt lund ning kohati ka tuiskas. Keskkonnaagentuuri prognoosi kohaselt päeva jooksul lumesadu jätkub ja oodatav lumelisa on 4–8 cm. 

«Lugeja saadetud videol olev teelõik Viljandi-Imavere vahel asub Viljandi poolt minnes enne Mudistet. Tegemist on tuisuohtliku kohaga, kus tekibki kergesti pinnatuisk, mis teele rohkesti lund kannab. Kuna temperatuurid on nulli lähedal, siis kipub sadanud lumi ka kergesti kinni jääma ning seisunditaseme tagamine on veelgi raskem,» selgitab Vaidla ja lisab, et seda teelõiku on tegelikult täna mitu korda puhastatud.

«Täna on teehoolde masinad juba korduvalt seda lõiku käinud puhastamas, ent kuni sajab lund juurde ning tuiskab, siis paratamatult jõuab see ka teele. Enne teele asumist soovitame alati vaadata teeolusid portaalist tarktee.ee ning võimalusel keerulisemas olukorras olevatel juhtudel sõitu edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil,» ütleb Vaidla.

«Siinkohal lisaks veel, et kindlasti ei ole korrektne roolis olijal sõidu ajal mobiiltelefoniga ümbritsevat filmida. Kui liikleja tunnistab, et tema jaoks olid teeolud keerulised, siis tuleb hoida kogu tähelepanu liiklusel. Tegeledes kõrvaliste tegevustega, seab ta ohtu enda, kaasreisijad ja teised liiklejad,» lisab Vaidla.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles