ÕUDNE ⟩ Bulgaaria pealinna lähedalt leiti hüljatud veok 18 surnukehaga. «Osa inimesi lihtsalt lämbus.» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Bulgaaria politsei leidis veoki 17. veebruaril.
Bulgaaria politsei leidis veoki 17. veebruaril. Foto: STOYAN NENOV, Scanpix

Bulgaaria politsei leidis mahajäetud veoautost surnuna 18 inimest, kelle hulgas oli ka laps. Arvatakse, et tegemist on ohvriterohkeima migrante puudutava sündmusega Bulgaarias.

Bulgaarias leiti pealinna Sofia lähistelt Lokorsko küla juurest mahajäetud veok, mis oli täis põgenikke. Inimesi transporditi kinnistes sektsioonides, mistõttu paljud nendest lämbusid. 18 inimest ei suutnud reisi üle elada ja politsei leidis veokist nende surnukehad. Kolmkümmend neli inimest, nende hulgas ka viis last, toimetati haiglasse ning nendest mõne seisund on kriitiline, vahendab BBC.

Arvatakse, et veok transportis ebaseaduslikult migrantide rühma. Politsei arvab, et kõnealune veok tuli Afghanistanist ja pidi suunduma Serbiasse. «Inimesed leiti väga halbadest tingimustest – nad külmetasid, olid läbimärjad ja polnud päevade kaupa midagi söönud. Mõnel oli tekkinud hapnikuvaegus, sest nad olid suletud ruumis,» ütles Bulgaaria tervishoiuminister Asen Medzhidiev. Arvatakse, et tegemist on ohvriterohkeima migrantidega seonduva intsidendiga Bulgaarias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles