VIDEO ⟩ Caltech: Leonardo da Vinci visandid näitavad, et ta mõistis gravitatsiooni enne Newtonit

Inna-Katrin Hein
Copy
Itaalia renessansikunstnik ja geenius Leonardo da Vinci (1452–1519) uuris, joonistas ja katsetas paljusid asju. Ta visandid ja muu näitavad, et ta oli omast ajast ees
Itaalia renessansikunstnik ja geenius Leonardo da Vinci (1452–1519) uuris, joonistas ja katsetas paljusid asju. Ta visandid ja muu näitavad, et ta oli omast ajast ees Foto: klss/Shutterstock

Renessansiajastu inimesena oli Leonardo da Vinci kunstnik, teadlane, leiutaja ja kõikehõlmav geenius, kes jättis avastuste ja uuenduste pärandi, mida imetletakse tänapäevani.

Kui uue uuringu autoritel on õigus, oli da Vinci veelgi targem ja läbinägelikum, kui varem arvati. Teadlaste sõnul jäi da Vincist märkmeid ja visandeid, mis tõestavad, et ta mõistis gravitatsiooni põhiaspekte sajandeid enne Isaac Newtonit.

Leheküljel MIT Press Direct avaldatud artiklis tutvustab California Tehnoloogiainstituudi (Caltech) aeronautika- ja meditsiiniinseneri Mory Gharibi juhitud teadlaste meeskond da Vinci gravitatsiooniuurimise tulemusi. Nad selgitasid, et nende huvi äratasid da Vinci visandatud joonistused teaduslikust eksperimendist, mida ta ellu ei viinud. Nad avastasid, kui palju ta teadis gravitatsioonist ja selle toimimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles