«KUUUURIJA» SAATE VALGUSES ⟩ Helme riigikogu infotunnis peaministrile: kas paneksite oma vanemad sellisesse vanadekodusse? (6)

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Foto: Mihkel Maripuu/Arvo Meeks/Kuvatõmmis saatest/Elu24 kollaaž

«See oli aeglane ja julm eutanaasia, mis me seal nägime,» kirjeldas poliitik Helle-Moonika Helme kolmapäeval riigikogu infotunnis esmaspäevast «Kuuuurija» saadet, kus näidati õõvastavaid kaadreid Värska Südamekodust. Vaid 63-aastane Aavo, kes oli enne täis elujõudu ja teotahet, muutus hooldekodus täielikuks skeletiks. «Kas teie paneksite oma vanemad sellisesse vanadekodusse, nagu me nägime?» esitas Helme peaministrile küsimuse.

«Üleeile oli Kanal 2 eetris saade «Kuuuurija», kus ajakirjanik Katrin Lust paljastas avalikkusele õõvastava loo sellest, mis toimub reformierakondlastele Rain Rosimannusele ja Martin Kukele kuuluvas Südamekodude keti Värska hooldekodus,» alustab poliitik Helle-Moonika Helme (EKRE) oma küsimust riigikogu infotunnis.

Helme kirjeldab, kuidas saates näidati, et 1200 euro eest kuus näljutatakse ja piinatakse seal hooldatavaid. «Need olid kohutavad kaadrid, nagu me tavaliselt oleme näinud dokumentaalfilmides koonduslaagritest. Olen täiesti kindel, et sellist kindlates kätes vanaduspõlve ja tasuta hooldekodukohta ei taha küll mitte ükski eakas. [...] See oli aeglane ja julm eutanaasia, mis me seal nägime,» ütleb poliitik.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles