Venelased leidsid viisi, kuidas pääseda Soome (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Vene kodanikud ei pääse Ukraina sõja tõttu turistidena Soome, kuid nad on leidnud sinna tee läbi Norra
Vene kodanikud ei pääse Ukraina sõja tõttu turistidena Soome, kuid nad on leidnud sinna tee läbi Norra Foto: Novikov Aleksey/Shutterstock

Soome sulges möödunud aastal Venemaa agressioonisõja tõttu Ukrainas oma idapiiri, kuid see ei pidurdanud läbi Norra tulevat ostuturismi. Soome tollil pole Schengeni reeglite tõttu võimalust seda peatada.

Soome-Norra piiril asuvas Näätämös sõidavad pea iga päev üle piiri Vene autod, milles olevad Vene kodanikud lähevad ostlema. Vene ostuturistid tulevad Venemaalt Norra kaudu Soome. Seda tüüpi reisimine on täiesti seaduslik, sest pärast Norra Storskogi piiripunkti läbimist ja Soome jõudmist on neil reisijatel õigus liikuda kogu Schengeni alal, teatab yle.fi.

Soome seisukohalt teeb asja täbaraks see, et Soome on oma piiri Venemaaga turistidele sulgenud, viisad on tühistatud ja uusi enam välja ei anta. Ka on Soome kehtestanud sanktsioonid kaupadele, mida Venemaale eksportida ei tohi. Euroopa Liidu Venemaale kehtestatud sanktsioonid keelavad muu hulgas luksuskaupade ehk üle 300 euro maksvate kaupade ekspordi Venemaale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles