KELLE OMA? ⟩ Hüljatud lapsekäru veetis nädalavahetuse rongipeatuses. «Ju omanikule värv enam ei meeldinud ja ostis uue!»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Perroon Tartu rongijaamas. Foto on illustreeriv.
Perroon Tartu rongijaamas. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Reede varahommikul märgati Tartus Aardla rongipeatuses tühja rohelist käru, mille omanikku kusagil ei paistnud. Reede päeval ja õhtul kirjutasid tartlased sotsiaalmeedias, et käru on endiselt seal. Lõpuks veetis käru rongipeatuses kogu nädalavahetuse, kuniks Eesti Raudtee selle esmaspäeva ennelõunal oma ruumidesse hoiule viis.

Facebooki grupis «Märgatud: Tartus» andis Kristofer 10. veebruari lõunal teada, et Aardla rongipeatuses seisab nukralt üks hüljatud roheline lapsekäru. «Kes on käru kaotanud? Asukoht: Aardla rongipeatus,» kirjutas Kristofer ja lisas pildi kärust.

Hüljatud käru Tartus Aardla rongipeatuses.
Hüljatud käru Tartus Aardla rongipeatuses. Foto: Erakogu

Kommentaarides öeldakse, et käru oli seal juba reede varahommikul. «Ma arvan, et keegi lihtsalt jättiski selle maha, et keegi leidjana õnne tunda saaks,» arvab kommentaari jätnud Mari. «Ehk parkis rongisõidu ajaks? Pärast jälle start!» avaldas Ester arvamust.

Jaanus aga leiab, et kuna on kuu algus ja palgapäeva aeg, võis omanik otsustada käru lihtsalt välja vahetada, sest tal sai sellest värvist kõrini. «No palgapäevad ju. Ehk värv enam ei meeldinud,» kirjutab Jaanus.

Mis saab perroonile jäetud asjadest?

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup ütleb, et perroonidele jäetud asjadega Elron ei tegele. «Perroonid, kaasa arvatud Aardla perroon, kuulub Eesti Raudteele. Edelasuuna perroonid kuuluvad Edelaraudteele,» selgitab Kulderknup. Rongi unustatud asjad viiakse aga hoiule Balti jaama. «Rongist leitud asjad viiakse Tallinnasse Balti jaama infokassasse, kus neid säilitatakse üks kuu,» sõnab Kulderknup.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles ütleb, et Eesti Raudteele on kõige olulisem ohutus. «Lahtised asjad, mis platvormidel on, võivad kukkuda raudteele ning takistada ka liikumist, seetõttu tuleb need sealt eemaldada. Üleüldiselt platvormidele asju ei jäeta, kuid kui juhtub midagi sinna ununema, siis kas anname politsei kätte või siis hoiustame enda ruumides, kuniks saame need õigetele omanikele tagastada,» räägib Lilles.

Esmaspäeva ennelõunal viis Eesti Raudtee käru rongipeatusest ära. «Käru oli tõesti ka veel täna platvormil, kuid meie kinnisvarahaldur võttis selle Eesti Raudtee ruumidesse hoiule. Palume omanikul kindlasti meiega ühendust võtta telefoninumbril 615 8106,» ütleb Lilles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles