VIDEO ⟩ Läti eurolaulukonkursi Supernova võitis ansambel Sudden Lights looga «Aija»

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy

Kui kogu Eesti elas 11. veebruari õhtul kaasa Eesti eurolaulikutele, siis Lätis tehti sama, et valida välja Läti eurolaul. Kümne finalisti hulgast rebis esimeseks ansambel Sudden Lights lauluga «Aija».

Lätis asus eile õhtul Supernova konkursil oma eurolaulu esitama kümme artisti. Võitja selgus professionaalse žürii ja telefonihääletuse tulemusena ning Suurbritanniasse sõidab lõunanaabreid esindama ansambel Sudden Lights lauluga «Aija».

Teiste hulgas osales Supernova konkursil Eesti laulja ja laulukirjutaja Daniel Levi Viinalass, kes oli käed löönud Läti artistiga RAUM. Pala pealkirjaga «Fake Love» platseerus finaalkontserdil kuuendale kohale.

Läti tegi Eurovisiooni lauluvõistlusel debüüdi 2000. aastal ja on sellest ajast osalenud igal aastal ehk juba 22 korda järjest. Parima tulemuse saavutasid lõunanaabrid 2002. aastal, kui võidu tõi koju Marie N. lauluga «I Wanna».

Viimasel ajal ei ole Läti eurolaulikutel Eurovisioonil enam kuigi hästi läinud. Poolfinaalis on viimaseks jäädud suisa viiel korral. Finaali on lätlased viimase 13 aasta jooksul jõudnud vaid kahel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles