Guinessi rekord: lätlased rääkisid telefonitsi 54 tundi järjest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Riias löödi sel nädalavahetusel maailma pikima mobiiltelefonikõne maailmarekord - võistlus peatati osalejate tervise huvides peale kaht päeva, kuut tundi ning viit minutit.

Võistluse korraldajate kinnitusel alustasid viis paari reede õhtul senise pikima mobiilikõne maailmarekordi - 43 tunni ning kaheksa minuti purustamist, milleni kõik osalejad ka jõudsid. Pärast 54 tundi oli 4300eurose esikoha nimel võistlemas veel kaks paari, kes teatasid, et nemad varem lõpetada ei kavatse. Korraldajad olid sunnitud võistluse osalejate tervise huvides lõpetama ja kuulutama võitjaks mõlemad paarid.

Maailmarekordi tehnilise toe taganud Tele2 Läti juhatuse esimehe Valdis Vancovicsi sõnul on osade kõnepakettidega Tele2 võrgus helistamine tasuta ning inimesed kasutavad seda võimalust uskumatult usinalt. «Mõned inimesed räägivad mobiiliga iga kuu enam kui 200 tundi ehk päevas keskmiselt 7-8 tundi, millest tekkiski idee võistlus korraldada,» ütles Vancovics.

Uue Guinnessi maailmarekordi omanikud on 31aastane Leonid Romanov ja 23aastane Tatjana Fyodorova, kes tutvusid internetis eesmärgiga leida võistlusele sihikindel partner. Teine võidupaar, 22aastane Patric Star ja 28aastane Christopher Stals tundsid üksteist varem ja neid ühendab huvi kunsti vastu. Senise pikima kõne Guinnessi rekord kuulus kahele šveitslasele.

Rekordiüritus toimus 9.-11. märtsil Riias Alfa ostukeskuses pealtvaatajate ja kohtunike silme all. Rekordi löömiseks tuli järgida mitmeid Guinness World Record organisatsiooni poolt seatud reegleid - näiteks tõi diskvalifitseerimise venitamine ning lühivastused stiilis «ei» ja «jah», samuti ei tohtinud vestluse pausid olla pikemad kui kümme sekundit. Inimesed pidid vestlema mõtestatult, kuid etteantud teemadel ning järjekorras.

Rekordiüritusele kandideeris enam kui tuhat inimest. Ligi 15 000eurose auhinnafondiga võistlus toimus Tele2 mobiilivõrgus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles