ASTROLOOGI VAATEPUNKT ⟩ Nursipalu küsimus peegeldab kosmilist dilemmat, milles inimkond viibib: on võimalik valida rahu

Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Oleme inimkonna evolutsioonis olulises pöördepunktis ning karmalist teekonda kirjeldavad kuusõlmed näitavad, et kõige olulisem on praegu valik sõja ja rahu vahel. 

Kui vaadata astroloogilises ja spirituaalse evolutsiooni plaanis, kus maailm praegu asub, siis ei ole aset leidvates ärevates sündmustes midagi üllatavat. Me oleme tõesti sellises pöördelises ajas, kuid see ei tähenda, et inimese mõte, sõna ja tegu ei maksaks või ei muudaks midagi. Just sellised kriitilised ajad nagu praegu testivad, milliseid valikuid inimesed teevad – alati on olemas valik.

Kirjutasin juba 2022. aasta alguses, mida toob kaasa kuusõlmede liikumine Sõnni-Skorpioni teljele ning kuidas see inimkonda mõjutab. Ja kõik, mis puutub sõjalisse tegevusse, inimeste ressurssidesse ja väärtustesse ning kindlustundesse, on otseselt sellega seotud.

Kuusõlmed sümboliseerivad inimkonna karmalist teekonda: alati tuleb liikuda Lõunasõlmest (nö draakonisaba ehk see, mida on saanud liiga palju ja tuleb vabastada) Põhjasõlme (nö draakonipea ehk see, mida on vaja hädasti juurde arendada ja tekitada, et minevikukarmat puhastada).

Kuusõlmede asetus kirjeldab kõige selgemalt inimkonna suurimat õppetundi ja väljakutset mistahes ajal – igale suuremale dilemmale, probleemile või küsimusele võib leida kosmiliselt õige vastuse, kui tunnetada, mis peab vähenema (Lõunasõlm) ja mis peab kasvama (Põhjasõlm). See toob välja inimkonna evolutsiooni seisukohalt kõige parema, toetavama, arendavama ja elutoetavama suuna.

Niisiis, pole ime, et selles taustsüsteemis on tulnud teemaks midagi nii äärmuslikku ja taunitavat nagu põliskodude hävitamine sõjaks harjutamise eesmärgil - ja samas peegeldab see ka suuremat dilemmat, millega inimkond silmitsi seisab. Küsimus on lihtne: kas valida hirm ja sõda (Lõunasõlm) või armastus ja rahu (Põhjasõlm)?

Küsimus on aga selles, kas inimesed päriselt teadvustavad endale, mida nad valivad.

«Kuna jaanuaris (2022) sisenes Kuu Lõunasõlm Skorpionisse, võib kollektiivne hirm sõja suhtes päris intensiivseks muutuda. Lõunasõlm viitab kollektiivsele mälule ja minevikule, omandatud kogemustele ja mälestustele, mis hakkavad pinnale pressima ja domineerima. Lõunasõlme asetumine Skorpionisse kisub inimestes välja nende kõige sügavamad ellujäämisega seotud hirmud - just sellega peab nüüd tegelema poolteist aastat. Skorpioni märk on seotud ka suurte organisatsioonidega ja sõjakusega - see on manipulatiivne energia, mis võib näidata, et annab, aga tegelikult võtab. Skorpion tahab kontrollida võõraid ressursse ja domineerida.

Ent Kuu Lõunasõlm on see, mis peab vabanema ja lahkuma ning selle vastas ootab meid Kuu Põhjasõlm, mis annab inimkonnale selleks perioodiks suuna, kuhu peab tegelikult liikuma. Kuu Põhjasõlm sisenes jaanuaris pooleteiseks aastaks Sõnni - see viitab, et kõrgeim eesmärk sel perioodil on rahu, jätkusuutlikkus, kontakt looduse, maa ja kehaga ning ressursside taastamine. See on meie kollektiivne siht.»

«18. jaanuaril (2022) sisenes Kuu Põhjasõlm pooleteiseks aastaks Sõnni, mis muudab fookust ja suunda, millesse me ühiselt peame pürgima. Nüüd ja edaspidi tuleb keskenduda peamiselt materiaalsele elule, kehale, loodusele, ressurssidele ja jätkusuutlikkusele. Tuleb otsida rahu ja stabiilsust ning leida viisid, kuidas seda endale ise luua. Samas tuleb üha enam lasta lahti tundest, et küll keegi kuskil meile seda annab ja meie jaoks ära teeb, enam nii ei ole. Ei saa loota suurte organisatsioonide ja ühenduste abile – sealt seda ei tule.»

Seega, meie ees on alati valikud. Spirituaalses plaanis on maailm ehitunud üles fraktaalidena ning ühest väiksest lihtsast valikust võivad sündida tohutult suured ja kaugeleulatuvad vormid. Samas on kõik alati üks ning iga mõte ja tegu loeb. Me saame luua maailmas rahu, kui valime selle kõikides otsustes.

Tulles nüüd tagasi Nursipalju juurde, siis on tõsiasi, et põliskodude hävitamine ei ole mõte ega tegu, mis loob rahu. Kindlasti paljud arutlevad, et seda tehakse ju suurema turvatunde ja Eesti kaitsmise nimel. Ent tegu, mis toob kaasa nii suurt südamevalu ja kannatust inimestele, paneb energeetiliselt kasvama valu ja kannatuse. Tuleb selle üle mediteerida ja endale teadvustada, et tegu on kodude hävitamisega sõjategevuse praktiseerimise nimel – mida see tegelikult tähendab. Eestit kaitseb kõige rohkem siiski iga kodu, pere ja metsatuka hoidmine. See tugevdab ka ühisvälja.

Ajal, mil Kuu Põhjasõlm liigub Sõnnis, on eriti oluline hoida loodust, kodu, maad ning keskenduda rahule. Kui valime inimestena need väärtused, siis saab toimuda areng ja edasiliikumine. See on meie võti.

Tegelikult on rohkem alternatiive, kui välja käidud ning praegu peakski otsima võimalusi, kuidas saab veel. Kui inimene on keskendunud rahule ja elule, siis võimalusi on tohutult – see on siis, kui inimene lähtub aju loovamast piirkonnast, mitte ellujäämiskeskusest. Teoreetiliselt oleks võimalik luua siin ida ja lääne piirimail näiteks koos Soomega neutraalne tsoon, mis puhverdab pingeid. Selline oleks väga elutoetav lähenemine. Ja muide, kui inimene loob iseendas rahu ja armastuse seisundi, siis hakkab ta ka fraktaalidena seda väljapoole kasvatama ning vastavad vormid saavad hakata sündima.

Ent mis saab, kui nii ei tehta?

Kui valitakse ikkagi Kuu Lõunasõlm Skorpionis, mis on sõja ja hirmu tee, toob see kaasa lihtsalt rohkem karmalisi raskusi ja tagasiminekut. See võib tähendada emotsionaalset, moraalset ja materiaalset allakäiku, inimesed võivad kaotavad siis veelgi usaldust ning rahva mällu salvestub nii isiklik kui kollektiivne trauma, et nende tahtega ei arvestatud. Neist sõideti üle.

Eks lõpuks kasvatakse sealtki taas välja, kuid see on pikem ja raskem tee. Kuid suurem kahju on selles, et sellest valikust edasi võivad käivituda samuti raskemad stsnenaariumid, kuna selline on selle algse valiku suund ja teekond.

Tuleb mõista, et mistahes sõjalise dünaamika toetamine on sõja toetamine. Spirituaalsel tasandil on kõik väga lihtne - kui toetad sõjalise jõu kasvatamist, toetad sõda. 

Miks on nii raske kollektiivselt Kuu Põhjasõlme suunda valida?

Probleem on selles, et suur osa inimkonnast funktsioneerib ellujäämisinstinkti peal ega taju seetõttu terviklikku elu olemust. Hirmud on võimendatud, ent need toodavad agressiooni ja reaktiivsust. Sellest seisundist sündiv reaalsustaju on aga piiratud.

Kuidas tunda ära, kas lähtud nö roomaja ajust? Sa näed must-valgelt, annad teravaid hinnanguid, tunned kiiresti ja kergesti viha selle vastu, mis on sinust või sinu seisukohast erinev - või mida sa lihtalt ei mõista. Selline meeleseisund pärsib aga loovust ning võimet tajuda alternatiive ja võimalusi, mida eksisteerib tegelikult lõputult.

Kuu Põhjasõlm, mis on hetkel Sõnnis (stabiilsus, rahu, kodu, kindlus, loodus, püsiväärtused), on kõigi jaoks praegu kõige võimsam kasvukoht. See on võti ja tee, mis viib valitsevatest probleemidest välja, kui osata sellele häälestuda.

Loe ka: TÄHESEISUD 〉 Sõda siia ei tule, aga majanduslik olukord läheb keerulisemaks

Inimesi aitab kõige rohkem see, kui võimalikult paljud valivad sõjadünaamikast kõrgema mentaliteedi. Sõda vajab vastast, et eksisteerida. Kosmiliste seaduste järgi vägivallaga vägivalla vastu ei saa. Inimeste sundimine kodusid loovutama on paraku vägivald.

Igal inimesel on võimalik valida rahu, mis tühistab sõja energiad - päeva lõpus saab endalt küsida, kas oled seda teinud. Ja lõppude lõpuks, see ongi praegu suurim kollektiivne õppetund, mida me kõik koos läbime: kas valime sõja või rahu.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles