KIIRED JALAD PÄÄSTSID ⟩ Viljandi Jakobsoni kooli vara sattus pikanäpumehe kätte. «Läksin oma ruumi ja põrkasin uksel kokku võõra mehega!»

Chrislin Metsanurm
Copy
Viljandi Jakobsoni kool.
Viljandi Jakobsoni kool. Foto: Marko Saarm /CHINE NOUVELLE / SIPA / Pexels.com / Elu24 kollaaž

«Koolimaja uksest väljudes hakkas mees trepist alla jooksma, kuid ootamatult ta komistas ja kukkus trepil,» räägib Viljandi Jakobsoni kooli õpetaja, kes sattus oma ruumi sisenedes juhuslikult peale pikanäpumehele. Tundmatu meesterahvas tungis koolimajja kavatsusega sealt midagi endaga kaasa haarata, kuid väledate jalgadega õpetaja hoidis ära kõige hullema.

Elu24-le laekus vihje, kus märgiti, et Viljandis asuvasse koolihoonesse oli sattunud keegi pahatahtlik meesterahvas, kes oli üritanud endaga kooli vara kaasa viia. «Pidin lapsele varem kooli järele minema, sest viimane tund jäeti tema sõnutsi ära, kuna koolimajja oli tunginud varas,» kirjeldab vihje saatja olukorda, mis juhtus 7. veebruaril Viljandi Jakobsoni koolis, kus õpivad 1.–9. klassi lapsed. Juhtunu on seda märkimisväärsem, et vargale sattus peale õpetaja, kes hoidis ära hullema. «Täpselt nii, mina sattusin talle peale sellel hetkel, kui ta meie ruumist väljus,» räägib Jakobsoni kooli õpetaja.

Tundmatu meesterahvas haaras endaga kaasa arvuti kooli balletistuudiost, kuhu pääseb kõige hõlpsamini koolimaja tagauksest. «Mina ei näinud, et ta on arvuti laualt kaasa haaranud. Tulin lihtsalt oma ruumi, uksest sisse ja uksel põrkasin kokku võõra meesterahvaga,» kirjeldab vargusele peale sattunud õpetaja. Naine küsis tundmatult meesterahvalt: «Mis teil vaja on?» Selle peale vastas ta: «Ma juba lähen!» Õpetaja sõnul toimus kogu suhtlus sekunditega ning ta aju ei suutnud nii kiiresti hoomata, mis just juhtunud oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles