Eestist ja Lätist Soome alkoholi müünud ​​isikult mõisteti maksuametile välja 1,65 miljonit eurot

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Laua viin. Pilt illustreeriv!
Laua viin. Pilt illustreeriv! Foto: Elmo Riig

Soome mees müüs üle 200 000 liitri Eestist ja Lätist odavalt saadud alkoholi kaasmaalastele kahe veebilehe kaudu ning hoidus sellega maksudest kõrvale. Maksupettuse eest tuleb tal nüüd aga ränka karistust kanda, vahendab Iltalehti.

2014. aastal asutas Soome mees Eestis ettevõtte nimega Creative Alpha Solutions OÜ, mis müüs oma kodulehe kaudu alkoholitooteid. Firma kontor ja ladu, kus toodangut müüdi, asusid Tallinna sadamas.

Kahel alkoholi müünud ​​saidil suunati ostja valima konkreetset transpordifirmat. Internetist ostetud toodetele oli võimalik järele minna Tallinna sadamasse või Matkahuolto esindusse.

Veebilehtede www.vironviina.com ja www.balticbrännvin.se kaudu alkoholipoodi pidanud mehe süüdistusi arutati juba 2020. aasta veebruaris Helsingi ringkonnakohtus, kuid siis oli tal lootust veel karistusest pääseda.

Uurimisest selgus, et aastatel 2014–2017 importis mees nii Eestist kui Lätist üle 235 000 liitri alkoholi.

Kui Soome ringkonnakohtus lükati Eestist ja Lätist odavamalt alkoholi hankinud mehe süüdistus tagasi, siis apellatsioonikohus otsustas siiski määrata talle jämeda maksupettuse eest kaheaastase tingimisi vangistuse. 

Lisaks vanglakaristusele määrati soomlasele üle kahe ja poole aasta pikkune ärikeeld ning mõisteti välja kopsakas hüvitis maksuametile. Ta peab maksma maksuametile kahjutasu koos intressidega ligikaudu 1,65 miljonit eurot, samuti 1600 eurot maksuameti õigusabikulusid.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles