UUS INFO ⟩ Soomes Iso Omena kaubanduskeskuses hukkunud naine oli korduvalt juhtumi võtmetunnistajat ahistanud (2)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Iso Omenas hukkunu mälestuseks on toodud lilli.
Iso Omenas hukkunu mälestuseks on toodud lilli. Foto: Erakogu

Soomes Espoos Iso Omena kaubanduskeskuses võtsid turvatöötajad 7. jaanuaril kinni naise ja surusid ta kohe põrandale maha. Naine kaotas sündmuste ajal elu. Politsei teatel oli naist ka varem kaubanduskeskusest ahistamise tõttu korduvalt välja visatud.

Pealtnägijate sõnul ei käitunud naine kinnipidamise ajal agressiivselt ning palus abi. «Naine palus helistada numbril 112,» ütles pealtnägija.

Lääne-Uusimaa politsei teatas kella kaheksa paiku, et naine suri kinnipidamisel.

Turvafirma tegevjuht kommenteeris, et juhtum on šokeeriv. Algatatud on kriminaalmenetlus ning turvamehi süüdistatakse surma põhjustamises.

Soome politsei on varem avaldanud, et enne turvatöötajate sekkumist oli naise ja mehe vahel, kes tegid seal sisseoste, mingisugune segadus. Mehega oli kaasas veel üks inimene, teatas iltalehti.fi.

Politsei ei ole meediale juhtumi kõiki üksikasju avaldanud ega seda täpsemalt kommenteerinud. Kriminaalpolitseinik Jyrki Kallio rõhutas jaanuari lõpus, et kõiki tunnistajaid pole veel üle kuulatud.

Nüüd teatas Kallio, et hukkunud naine oli poes ühte meest ahistanud ega lõpetanud seda ka pärast korduvaid palveid, mistõttu kutsutigi turvatöötajad appi. See ahistamine polevat olnud aga esimene kord, sama meest oli naine ka varem kimbutanud ning teda oli poest välja visatud.

Mehe sõnul polnud naine talle füüsiliselt midagi teinud, vaid ta pigem tundis, et naise lähenemiskatsed on rõhuvad. Küll olevat naine kord mehel siiski ka käest kinni võtnud.

Politsei sõnul oli naine ka saatuslikul laupäeval, 7. jaanuaril ilma kutsumata mehe seltskonda astunud. Mees palus turvatöötajatelt abi, et nad aitaksid tal poest lahkuda, nii et ahistav naine talle järele ei jõuaks. Mees ei palunud turvatöötajatel naist aga kaubanduskeskusest välja visata.

Üks turvatöötajatest oligi asunud meest turvaliselt välja saatma, kuid naine oli neile siiski järgnenud, hoides veidike pikemat vahet. Jälitamise tõttu astusid naisele ligi kaks turvatöötajat, kes peatasid ta, ning ahistatav mees sai rahulikult poest lahkuda.

Sellest sai alguse praegu uuritavate sündmuste jada. Naine oli avaldanud kaubanduskeskusest väljaviimisele vastupanu ja turvatöötajad kasutasid tema suhtes jõudu. Kinnipidamisel, milles naine hukkus, osalesid nii korravalvurid kui ka korrakaitsjad. Sündmuste käik on tuvastatud tänu arvukatele videojäädvustustele.

Politsei lisab, et leitud on uus tunnistaja, kes on ilmselt näinud nii naise ja mehe varasemaid kohtumisi kui ka olukorda enne kinnipidamist. Politsei üritab ta lähiajal üle kuulata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles