TAPMINE Võikas veretöös süüdistatav Viljandi mees: lõin talle noaga südamesse

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Heigo Piirküla kohtupingis.
Heigo Piirküla kohtupingis. Foto: Triin Roos, Elu24

Tartu maakohtus hakati täna arutama Viljandi meest Heigo Piirküla puudutavat kohtuasja. Piirküla süüdistatakse 63-aastase Väino pussitamises ja tema surma põhjustamises. «Ma lõin noaga mitu korda ühte tuttavat tüüpi. Võtsin temalt hinge välja,» ütles end häirekeskusele tehtud kõnes Denis Vladimiriks nimetanud kohtualune.

Täna algas Tartu kohtumajas Heigo Piirküla kohtuasja arutamine. Meest süüdistatakse 3. oktoobril 2022. aastal Viljandis Lääne tänaval asuvas korterelamus toime pandud veretöös, milles hukkus teine mees. Süüdistuse järgi lõi Heigo Piirküla korteris elanud meest Väinot kümneid kordi noaga. Torke- ja lõikehaavad Väino kehal põhjustasid suure verekaotuse, mis tõi kaasa tema surma.

Pärast tapmist helistas Piirküla Väino parimale sõbrale ja ütles, et lõi Väinot noaga südamesse. Sõber teatas tundmatult numbrilt saabunud kummalisest kõnest häirekeskusele. Piirküla helistas ka ise häirekeskusele ja kutsus abi, kuid ei öelnud oma täpset asukohta ning keerutas vastustega. «Tule siia Ugala teatri juurde. Ma lõin noaga palju kordi ühte tuttavat tüüpi. Ta on arvatavasti surnud, aga tulge kiiresti, ehk saate teda päästa. Ilmselt ei ole ta enam elus,» ütles Piirküla häirekeskusele tehtud kõnes. «Ma võtsin tal hinge välja. Ma lõin talle noaga mitu korda rindkeresse,» lisas ta ja kutsus politseid sündmuskohale. «Tule Kremli juurde. Saada politsei. Las politsei otsib mind. Ma ei varja ennast. Ma olen Ugala teatri juures,» lausus Piirküla häirekeskusele. Mees ütles kõnes, et ta nimi on Denis Vladimir. Andmebaasist telefoninumbri omanikku otsides selgus, et number kuulub Heigo Piirkülale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles